You are here: Home » In & om het huis » Originele en sfeervolle verlichting

Originele en sfeervolle verlichting

geschreven door Constance

Het najaar is nu echt begonnen, de blaadjes vallen de bomen, tijd om je huis warm en sfeervol in te inrichten. Verlichting is daarbij erg belangrijk. Want niet elke lamp geeft hetzelfde licht en daarom is niet elke lamp geschikt voor elke plek. De lamp “leaft” is ontworpen door Stephan Siepermann en is een sfeervolle eyecatcher voor in je woning. De gevallen blaadjes dus nu tegen de wand! Wil je het plaatje echt helemaal compleet maken zet er dan een mooie vaas onder met een herfstboeket. Zo kom je helemaal in de herfstsfeer.

Gloeilampen geven een warm en natuurlijk licht, zijn te koop in allerlei wattages en dus geschikt voor vrijwel iedere toepassing. Helaas gaat de meeste energie van deze lamp verloren aan warmte in plaats van aan licht en daarom wordt hij meer en meer verdrongen door de spaarlamp. Deze geeft mooi en gelijkmatig licht. En verbruikt 80 procent minder energie. Bovendien gaat de spaarlamp gemiddeld zo’n 8.000 branduren mee. Spaarlampen zijn tegenwoordig in allerlei vormen te koop, zelfs met een kleine fitting.

De halogeenlamp verspreidt een fel, wit licht. Hij gaat gemiddeld zo’n 2.000 branduren mee en kan, net als bijvoorbeeld de gloeilamp, gedimd worden. De led-lamp wordt ook wel de lamp van de toekomst genoemd. Hij wordt niet warm, is klein en onverwoestbaar. Hij gaat gemiddeld zo’n 100.000 branduren mee. Inmiddels is led- verlichting voor binnen en buiten ruim verkrijgbaar in zowel een koele als warmere lichtkleuren.

Nelleke van Dongen. Interieurtipgever Zeeland

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com