You are here: Home » In & om het huis » Flatscreen en TV kabels

Flatscreen en TV kabels

geschreven door Constance

We gaan massaal over op de flatscreen tv. Geen grote toeter meer achter de beeldbuis, dus nieuwe mogelijkheden om je tv op een originele plek neer te zetten of op te hangen. Maar waar moet je dan met die lelijke kabels heen als je de TV wil ophangen? Een sleuf vrezen in de muur of een plastic kabelgootje op de muur plakken. De eerste oplossing is mooi maar geeft veel stof en je moet de muur (weer) opnieuw afwerken. Maar de TV blijft dan altijd op 1 plek hangen en kan nooit meer van plek  wisselen. De tweede oplossing is niet fraai en vroeger of later gaat het gootje los zitten en verkleuren. Daarom dé oplossing van de InterieurTipgever.

Een grote MDF plaat van het plafond tot op de grond. MDF is een plaat onder hoge druk geperste houtvezels. Monteer de plaat iets van de muur af door middel van twee verticale balkjes die iets korter zijn dan de plaat zelf. Deze balkjes tegen de muur plaatsen met flinke bouten in de muur laat ze ruim 20 cm binnen de rand vallen van de plaat. Boor op de plek waar de tv komt een gat waar je de draden door kan voeren naar de achterkant van de plaat.

Voor de afwerking een belangrijke tip; Zet de plaat eerst aan de beide zijden in de grondverf tegen het kromtrekken. Daarna kan je de plaat behangen of bespannen met stof of een leuk kleurtje geven met verf. En ben je op het behang of de kleur uitgekeken. Dan hoef je alleen maar de plaat te voorzien van een nieuw fris uiterlijk en je wand ziet er weer helmaal anders uit. En je stoort je niet meer aan die lelijke draden. En je kan de tv dan ook weer met een andere plaat MDF op een andere plek ophangen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com