You are here: Home » Groen wonen » Tuinhaard

Tuinhaard

geschreven door Constance

Met goede verlichting en een extra warmtebron kunnen we maximaal van de tuinkamer genieten. Vooral in een klimaat als het onze, waar het in de zomer ‘s avonds nog wel eens kan afkoelen, kan een buitenhaard in de tuin of op het terras voor langere, aangename uren buiten zorgen.

Buitenhaarden zijn weersbestendig en kunnen dus het hele jaar door buiten staan. Grofweg onderscheiden we gemetselde, roestvrijstalen en gietijzeren modellen. Haarden van RVS die veel worden gebruikt krijgen na verloop van tijd een doorleefd, ‘gevlamd’ uiterlijk. Met vuurvaste verf, uiteraard bestand tegen hele hoge temperaturen, kan desgewenst een persoonlijk tintje aan een tuinhaard worden gegeven.

De meeste modellen zijn makkelijk verplaatsbaar; ze wegen niet al te veel, hebben handige handgrepen of wieltjes. Ook bestaan er tuinhaarden en barbecue ineen voor een multifunctioneel gebruik. Enkele tuinhaarden zijn zelfs geschikt om klein snoei- en tuinafval in te verbranden. Dus naast warmte biedt de tuinhaard ook veel leefplezier.

Let er wel op, dat de met het stoken gepaard gaande rook op minimaal 2 meter hoogte pas de buitenhaard wordt “uitgestoten”, hierdoor heeft u geen last meer van  rook in uw ogen en zullen ook uw gasten niet meer in de rook zitten.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com