Jullie hebben gelezen dat ik een aantal vegan producten heb ontvangen. Dit was zowel plantaardig vlees als plantaardig vis. Tijdens de culiperslunch heb ik de plantaardige visfilet mogen proeven en ook kreeg ik een doosje mee naar huis.
Nu vraag je waarschijnlijk af, vegan vis? Hoe dan?
Na ruim 3 jaar is het de Vegan Visboer gelukt om de ideale visvervanger te ontwikkelen, met de smaak en structuur van echte vis. Daarnaast is alles van Vegan Visboer vrij van chemicaliën en krijg je nagenoeg dezelfde hoge voedingswaarden binnen. Door de toevoeging van schone, gifvrije algen krijg je daar de extra plant-power nog eens bovenop. Dus is deze ‘vis’ niet alleen lekker maar nog gezonder voor je lijf.
Alle producten worden gemaakt van een hypoallergene rijstkorrel (NON-GMO) en dit is dan ook het basisingrediënt voor de Vegan Visboer producten. Deze speciale rijstkorrel neemt de karaktereigenschappen van witvis aan.
De viskruidenmelange, beproefd door rasechte vissers en bekokstoofd door doorgewinterde chef-koks, geeft de Vegan Visboer visvervangers de onmiskenbare geur, kleur en smaak van vis.
Het assortiment bestaat uit vegan garnalen, vegan vissticks, vegan visburgers, vegan visnuggets, vegan visfriet en vegan visfilet en ze zijn bedacht en worden gemaakt in het vissersdorp Urk!
Ik ben zelf een echte visliefhebber en ik moest eerlijk zeggen dat ik heel verrast was door de smaak. Als je het niet weet dan denk je dat je een lekker stukje vis zit te eten. En alle producten kunnen in de oven, frituur én Airfryer.
Voorlopig zijn alle producten van de Vegan Visboer alleen nog te koop bij de groothandel (o.a. Sligro, Hanos en Hocras) dus ik hoop dat ook snel alle supermarkten deze vis gaat verkopen.