You are here: Home » Wellness » Ontzuren helpt

Ontzuren helpt

geschreven door Constance

Virussen houden van zuur en naarmate we ouder worden verzuurt ons lichaam. Dat komt door verzurende voedingsstoffen zoals vlees, granen en kaas, maar ook door stress, overmatig sporten, alcohol- en medicijngebruik. Gelukkig kan dat proces worden omgedraaid door actief te ontzuren. Zo wordt het lichaam minder aantrekkelijk voor virussen en krijgt bijv. corona minder kans.

We moeten dus gaan ontzuren, maar hoe doe je dat? Uiteraard is het verstandig om factoren die het lichaam verzuren, zoals stress, dierlijke eiwitten, suikers, koolzuurhoudende dranken, alcohol, koffie te vermijden of te beperken. Ontzurende voeding als groente, aardappelen en noten helpen en daarnaast kun je actief ontzuren met natriumbicarbonaat.

Maw.  het verhogen van de basische buffer is een effectief middel om je pH-waardes in het lichaam te verbeteren en op peil te houden. Dit noemt men actief ontzuren betekent dat en er zijn verschillende manieren om dat te doen.

De basische buffer van ons lichaam wordt voor een groot deel gevormd door natriumbicarbonaat en door deze dagelijks te verhogen kunnen aanzienlijk meer zure afvalstoffen worden afgevoerd. Daarnaast heeft het een actief ontzurende werking en worden vastgezette zuurresten in het lichaam opgelost. Er zijn basische druppels en maagzuur resistente basische tabletten met natriumbicarbonaat om de basische buffer te versterken.

Al sinds de oudheid worden kruidenextracten gebruikt om het lichaam te zuiveren. Kruiden bevatten verschillende elementen die zuren in het lichaam kunnen ontbinden. Voor een goede ontzuring is een combinatie van zoveel mogelijk verschillende kruiden aan te raden, een uitgebreide kruidenvariatie in de vorm van een kruidenthee helpt goed om zuren af te voeren. Net als een groene shake met verschillende basische en orthomoleculaire voedingsstoffen voedt het lichaam, ontzuurt en beschermt tegen verzuring.

Zure afvalstoffen worden voor een groot deel afgevoerd via de huid. Door het nemen van basische baden wordt deze afvoer gestimuleerd en wordt de verzuurde huidoppervlaktelaag gereinigd, waardoor er weer nieuwe huid kan ontstaan. De mineralen en sporenelementen die tijdens een basisch bad worden opgenomen voeden de huid en brengen haar in topconditie. Met basisch badzout is het maken van een basisch bad heel eenvoudig.

Als het lichaam verzuurt gebruikt het basische mineralen om de zure afvalstoffen te binden, waardoor een tekort aan deze mineralen kan ontstaan. Daarom is het belangrijk deze mineralen aan te vullen door het slikken van supplementen als magnesium, calcium of een combinatie van verschillende mineralen speciaal tegen verzuring.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com