You are here: Home » Eten & koken » 16 februari is het International Pizza Day

16 februari is het International Pizza Day

geschreven door Constance

Na Valentijnsdag, op 14 februari, is het op 16 februari International Pizza Day! En dit is dé dag waarop je de hele dag pizza mag eten. Van een pizza margherita tot aan een quottro staggioni, it’s pizza all-over. TheFork heeft een top 10 van leukste pizzeria’s geselecteerd om op pizza day een heerlijke pizza te verorberen.

En we hebben nog wat leuke pizzaweetjes. De eerste pizza komt oorspronkelijk uit Napels, maar de eerste pizzeria werd heel ergens anders geopend, namelijk in 1705 in Amerika, in hartje New York. De duurste pizza ooit kost 3.100 euro en hij is te bestellen in Glasgow. Bij deze Pizza Royale 007’ likt zelfs James Bond zijn vingers af. Heerlijke kaviaar, hertenvlees en hoe kan het ook anders, 24-karaats goudvlokken. Na de duurste kan natuurlijk ook de grootste pizza van de wereld niet achterblijven, deze is 0oit gebakken in Rome en was maar liefst 1261.65 m2 groot!

1. La Lotta Pizza in Utrecht. ‘Van Bodem tot Bord’ is een project van La Lotta en Food for Good. Op het menu staat de oeroude Pinsa Gourmet, een pizza die zich onderscheidt van de reguliere pizza door de luxe toppings en een deeg dat door een uniek rijpingsproces en maximale hydratatie tot stand is gekomen. Dit maakt deze pizza rijk aan voedingsstoffen en low carb. Naast de Pinsa Gourmet serveert LaLotta ook reguliere pizza’s. Elke pizza is ook verkrijgbaar in een glutenvrije of volkoren variant. En last but not least: er wordt voornamelijk gewerkt met ingrediënten van eigen Utrechtse bodem.

YAMYAM in Amsterdam. Pizzeria YAMYAM is al jarenlang een fenomeen in Amsterdam.In het gezellige West De kan iedereen genieten van heerlijke houtskooloven gebakken authentieke pizza’s. Ga voor de Pizza YamYam met de befaamde truffelsaus. Tip: Als de zon schijnt is het heerlijke vertoeven op het zonnige terras waar je tot de late uurtjes heerlijk kunt tafelen met een Italiaans wijntje. En vergeet de Scroppino niet!

Burrata in Den Haag. Aan het Goudregenplein in Den Haag vind je restaurant Burrata. Zoek je het ‘thuisgevoel’ bij het dineren? Dan ben je bij Burrata aan het juiste adres. Slow Food is een belangrijk begrip bij dit restaurant, waarbij er rekening wordt gehouden met ‘Good, clean and fair food’.

Osteria en pizzeria Andiamo in Rotterdam. Pizzeria Andiamo ligt in het prachtige gebied Delfshaven in Rotterdam. De favoriet: de pizza Andiamo met truffel, Italiaanse worst, porcini en olijfolie.

Tomato in Maastricht. Deze hippe pizza- en pastabar is te vinden in de bekende Koestraat in Maastricht. Tomato serveert simpele Italiaanse gerechten van hoge kwaliteit zonder al te veel poespas. Het is een heerlijke plek om naartoe te gaan na een dagje winkelen in Maastricht. Doordeweeks kun je er terecht voor diner en in het weekend ook voor lunch.

De Luwte in Amsterdam. Aan de Leliegracht in Amsterdam vind je restaurant de Luwte. Verras je date met een avondje uit en vergeet niet het ‘Flexible chocolate’ dessert te proberen.

Padrino’s in Den Bosch. Gelegen aan het mooiste stukje van ‘s-Hertogenbosch: op de kop van de Korte Putstraat en in het verlengde van de kathedraal. Hier wordt de Bossche gastvrijheid en de bourgondische inslag kundig gemixt met ‘il gusto del paese più bello’. En de Calzone Padrino’s is een aanrader.

Trattoria Paini in Leiden. Trattoria Paini in Leiden is een authentieke trattoria die je niet mag missen als je in de buurt bent. Alle pizza’s worden hier iedere dag vers bereid in de open keuken waar ze enkel werken met verse producten.

Pizza Beppe in Amsterdam. Pizza Beppe Quatro is het eerste restaurant in Nederland dat wordt geaccepteerd door de ‘Associazione Verace Pizza Napoletana’. Dat betekent dat de pizza’s die uit deze keuken komen op de authentieke Napolitaanse wijze worden bereid. En speciaal voor iedereen die vegan eet, kies dan voor de vegan uno.

O’Pazzo in Rotterdam. Dit is eén van de bekendste pizzeria’s van Rotterdam en volgens velen ook de beste. Hier ga je even terug naar het oude Napoli en serveren ze je heerlijke knapperige pizza’s uit de welbekende ‘octopus’ houtoven van O’Pazzo.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com