Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Test; Huawei Fit smartwatch Test; Huawei Fit smartwatch
  • Test; Michael Kors Bradshaw smartwatch Test; Michael Kors Bradshaw smartwatch
  • Test; Fossil Q Grant Hybrid horloge vs Michael Kors Bradshaw Test; Fossil Q Grant Hybrid horloge vs Michael Kors Bradshaw
  • Fossil lanceert modieuze smartwatches Fossil lanceert modieuze smartwatches
  • Test; Pebble Time Round vs FitBit Blaze, eerste indruk Test; Pebble Time Round vs FitBit Blaze, eerste indruk
  • Test; Pebble Time Round Test; Pebble Time Round
shoppen

Test; Pebble Time Round vs FitBit Blaze

Ik heb het 3 weken geleden al aangekondigd, het was weer tijd voor een duo-test, en deze keer waren er 2 smartwatches aan de beurt; de Pebble Time Round en de FitBit Blaze. En dat de ene smartwatch de andere niet is, blijkt wel uit mijn test. Maar er zijn ook een aantal overeenkomsten tussen de Pebble Time Round en de  FitBit Blaze.

test pebble vs fitbit

Wat hebben de horloges gemeen? Als je een iOS en/of Android toestel in je bezit hebt kan je op allebei de horloges inkomende telefoongesprekken, WhatsApp & SMS berichten, mail- en app notificaties bekijken. Nu bezit ik zelf een Lumia 640XL toestel (en nee daarop kan je deze functies niet bekijken) en nu ben ik ook de nieuwe Samsung Galaxy S7 Edge aan testen dus kon ik de apps hierop installeren. En wat blijkt? Op de Edge S7 werkt alles, behalve de telefoon-, SMS- & WhatsApp functie. Het toestel is dus blijkbaar nog te nieuw, maar op de Galaxy S6 Edge Plus van Testman deed alles het wel. De Pebble Round had geen moeite met de Galaxy S7 Edge.

Verder hebben beiden een bewegingsmeter, waarbij de Blaze zich wel meer richt op een sportieve leefstijl, en dat blijkt wel uit het feit dat er ook een hartslagmeter in het horloge verwerkt zit. Ik heb de uitkomsten van de Blaze vergeleken met mijn TomTom Multisport en er waren soms wel wat verschillen in hartslag te zien. Verder is het jammer dat je, tijdens je workout, niet continue je hartslag ziet. Dit kan je wel aanpassen in het menu, maar daar moet je op tijd aan denken. Voordeel van deze manier van hartslag meten is dat je geen ‘zweterige’ band meer hoeft te dragen.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?