Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Etos limited edition December Collection Etos limited edition December Collection
  • Dove Winter Care huidverzorging Dove Winter Care huidverzorging
  • Nieuw kookboek; The Avocado Show Nieuw kookboek; The Avocado Show
  • Bondi Sands Liquid Gold Self Tanning Dry Oil Bondi Sands Liquid Gold Self Tanning Dry Oil
  • Clinique Advent Kalender Clinique Advent Kalender
  • December cadeaumaand; Een Fitbit voor de familie December cadeaumaand; Een Fitbit voor de familie
wonen

Test; Philips EyeCare Pro bureaulamp

Een tijdje geleden heb ik de Philips EyeCare Pro bureaulamp opgestuurd gekregen voor een test. De EyeCare Pro lamp is ontwikkeld ism. de Varilux brillenglazen.

EyeCareProIk draag zelf al jarenlang contactlenzen (in combinatie met een bril) en naar mate de jaren vorderen merk ik wel dat mijn ogen meer moeite krijgen met de kleine lettertjes, zeker als het een beetje schemerig is. En dat geldt ook als ik mijn artikelen aan het typen ben.

De Philips EyeCare Pro staat nu naast mijn beeldscherm en het fijne is dat je niet verblindt wordt (ik kijk nl. niet in de lamp) maar mijn scherm en toetsenbord wordt goed verlicht. De EyeCarePro heeft 5 verschillende lichtstanden (van licht naar fel) en ook kan de kleur van het licht naar 6 kleuren aanpassen (van warm geel naar koel blauw).

Philips EyeCare Pro
Philips EyeCare Pro
Blauw licht, gedimd
Blauw licht, fel
Blauw licht, fel
Geel licht, gedimd
Geel licht, gedimd
WP_20140915_10_53_48_Pro
Geel licht, fel

Mijn ervaring is dat bij een zonnige dag, ik het warme gele licht opzoek, terwijl bij een sombere dag het koele blauwe licht beter kijkt. Natuurlijk heb ik de bureaulamp niet alleen als ‘werklamp’ gebruikt, hij is ook als leeslamp getest. En ondanks het feit dat ik geen brilglazen van Varilux in mijn bril heb, kon ik met gemakkelijk die ‘irritante’ kleine lettertjes op een verpakking lezen.

Conclusie; de Philips EyeCare Pro bureaulamp geeft een heel helder en prettig werklicht waarbij de mogelijkheid om de kleuren en de intensiteit van het licht te kunnen aanpassen een extra dimensie geeft. Maar niet alleen als bureaulamp werkt ie fijn, ook als leeslamp is het een aanrader. Dus misschien een idee om de EyeCare Pro als staande versie, voor in de woonkamer, uit te brengen?

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?