You are here: Home » Design meubels » Woontrends 2015 gespot op showUP

Woontrends 2015 gespot op showUP

geschreven door Constance

Afgelopen week bezocht het team van Flinders designbeurs showUP in de Haarlemmermeer Expo. Zo’n 170 fabrikanten, groothandelaren en vertegenwoordigers van uiteenlopende woonwinkels en concept stores presenteerden hier de nieuwe collectie voor 2015. Uniek aan deze vakbeurs was de simpele vormgeving van de stands: alleen een achterwand en een tafel. Zo kwam ieder product helemaal tot zijn recht. Welke trends voor 2015 hebben wij op showUP gespot?

showUP - 1

Sfeerimpressie vakbeurs showUP.

Woontrend 1: Hout is hot

Vorig jaar zagen we al op de IMM Cologne Woonbeurs in Keulen dat steeds meer plastic stoelen werden vervangen door houten materialen. Op showUP ontdekten wij dat deze trend zich voortzet op het gebied van koken, wonen en lifestyle. Van wandplank tot speelgoed en van stellingkast tot kledinghaak: hout doet het goed in iedere kamer van het huis. Neem bijvoorbeeld Hattie the Elephant, Simus the Rhino en Ursa the Bear. Dit prachtige houten speelgoed van designlabel Areaware zou niet misstaan in een vitrinekast. Ieder dier is gemaakt van stevig beukenhout maar dankzij elastiek ook heel flexibel. Wie mag er bij jou komen wonen?

Houten speelgoed Areaware Hattie the Elephant en Ursa the Bear.

Houten speelgoed Areaware Hattie the Elephant en Ursa the Bear.

Woontrend 2: Kleur bekennen

Voor grijze muizen was er geen plek op showUP! De kleuren knalden je tegemoet en maakten een bezoek aan de beurs tot een vrolijke aangelegenheid. Naar verwachting gaat kleur dan ook de hoofdrol spelen in het interieur van 2015. Door felle tinten te combineren met natuurlijke en onbewerkte materialen als hout, zorg je voor een perfecte balans. Een tweede optie is het gebruik van aardetinten. Zo spotte Flinders de nieuwe kleuren diepblauw, bordeauxrood en zalmroze bij de stand van Ferm Living. Laat één of meerdere van deze tinten subtiel terugkomen op diverse plaatsen in huis, bijvoorbeeld in een kandelaar, kussen of servet, en zie hoe snel je een eenheid creëert!

Areaware Pig Bank spaarpot, Ferm living kussens en Royal VKB Napkin Cup.

Areaware Pig Bank spaarpot, Ferm living kussens en Royal VKB Napkin Cup.

Ferm Living stand.

Ferm Living stand.

Woontrend 3: Flora en fauna in huis

Wat viel ons nog meer op tijdens de designbeurs? De aanwezigheid van planten en dieren! Anno 2015 is het helemaal hot om de natuur in huis te halen en zowel binnenlandse als buitenlandse merken brengen je graag op ideeën. Neem bijvoorbeeld KEK Amsterdam, afkomstig uit onze eigen hoofdstad. Nieuw in deze collectie zijn de prachtige muurstickers van vlinders en kittens. De stickers zijn gemaakt van vinylfolie van hoge kwaliteit en te gebruiken op alle gladde oppervlakken, dus ook op deuren en ramen.

KEK Amsterdam Muurstickers Kittens en Vlinders.

KEK Amsterdam Muurstickers Kittens en Vlinders.

Heb je het niet zo op dieren of vind je de stickers iets te plat? Misschien passen bloemen en planten dan beter bij jou. Een plant geeft niet alleen kleur aan je interieur, maar zorgt ook voor een hogere luchtvochtigheid, meer zuurstof en soms zelfs een verlaagd stressniveau.  Op showUP liet designlabel Ferm Living zien hoe je je woning kunt laten opbloeien. Bevestig bijvoorbeeld de Plant Hanger-plantenbak aan de muur of plaats de Hexagon-plantenbak van messing op een tafeltje in de hal. Dat is nog eens een warm welkom!

Fermn Living Plantenbakken

Ferm Living Plantenbakken.

Woontrend 4: Van industrie naar interieur

We eindigen met een woontrend waar het eigenlijk allemaal mee begint: de industrie. Dit thema is al langere tijd booming in interieurland, maar weet ons ook in 2015 opnieuw te verrassen. Zo zagen wij op showUP diverse combinaties van koperkleurige accessoires, ouderwetse lichtbronnen en robuuste materialen. Neem bijvoorbeeld de Diamond Light-hanglamp van Frama. De bijzondere maar strakke vorm doet je denken aan een traditionele olie- of gloeilamp en geeft je interieur nét wat meer pit.

Kan het wat jou betreft niet stoer genoeg? Kijk dan eens naar de nieuwe collectie behang van Studio Ditte. Dit label verkoopt de meest uiteenlopende prints voor aan de muur, variërend van vogelhuisjes tot raceauto’s. Met het sloophoutbehang in drie verschillende kleuren geef je je woning binnen no time een industriële uitstraling. Wil je tot slot nog een stapje verder gaan, dan is de lockerkast-print misschien iets voor jou. Dit behang ziet er zo realistisch uit, dat je bijna geneigd bent de deurtjes open te trekken!

Links: Frama Diamond Light hanglampen. Rechts: Studio Ditte  behang.

Links: Frama Diamond Light hanglampen. Rechts: Studio Ditte behang.

Kortom, Flinders heeft weer flink wat inspiratie na het bezoek aan showUP! De aanwezigheid van kleine, grote, nationale en internationale designmerken zorgde voor een fantastisch overzicht van de nieuwste designproducten. Hoe ga jij de woontrends van 2015 toepassen in jouw inrichting?

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com