You are here: Home » In & om het huis » Vakantiehuis gevoel thuis.

Vakantiehuis gevoel thuis.

geschreven door Constance

Voor de meeste mensen is de “grote vakantie” al begonnen. Maar voor diegene die dit jaar niet weg gaan of misschien pas in de winter met vakantie gaan, hier een paar ideeën om toch in de vakantiestemming te komen.

Met een paar simpele veranderingen, is van uw huis een zomers vakantieoord te maken. Zo is het leuk om van de winteropstelling van de meubels die u nu heeft staan, een zomeropstelling te kiezen.

planten Patty

’s Zomers ben je meer tuingericht en geeft een opstelling van de meubels rond de openslaande deuren of ramen een optimaal buitengevoel. Wat ook goed werkt, is om aan beide kanten van de schuifpui dezelfde planten te zetten. Dan trek je als het ware buiten naar binnen en omgekeerd. Door goede tuinverlichting krijgt de tuin meer diepte en wordt op die manier een echte buitenkamer.

Het geeft bijvoorbeeld een mooi effect door een schijnwerper op een boom te richten of met licht sommige planten te accentueren. Varens en grassen doen het altijd goed, evenals olijfboompjes om in mediterrane sferen te komen.

Verder zou ik overtollige dingen ’s zomers gewoon even weghalen. Een vakantiehuisje is toch ook altijd veel leger?

Ook een juist kleurgebruik helpt mee aan een zomers gevoel in eigen huis. Blauw en wit, de mediterrane kleuren, maar ook lime, aqua en terra zijn daarvoor de juiste tinten. Een nieuw kleurtje op een muur doet al wonderen.

schelpen zee

Ook de accessoires kunt u per seizoen aanpassen. Bijvoorbeeld verzamel op een dagje strand schelpen en drijfhout en maak daar een stilleven van. Maak op zo’n dag ook mooie foto’s van een zeegezicht en/of spelende kinderen op het strand, en laat deze uitvergroten en hang ze op.

loungen buiten

Ja, en dan niet te vergeten een paar lekkere tuinmeubels, die tegenwoordig steeds meer moderne loungefauteuils zijn. Zo maak je van je huis een heerlijk vakantieoord.

Of het nu een vijfsterrenhotel of een knus vakantiehuisje is, het gaat erom dat je optimaal kunt ontspannen en genieten in je eigen huis.

Zomaar een paar tips van Patty van de InterieurTipgever

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?