You are here: Home » Beauty » Natuurlijke huidverzorging bij EcoKisses

Natuurlijke huidverzorging bij EcoKisses

geschreven door Constance

Aflopen week kreeg ik een mail van een KLM collega (Mick) en zij vroeg mij of ik interesse had in het testen van de producten van het Oostenrijkse merk Ringana. Haar online shop EcoKisses verkoopt Ringana in Nederland.

logo ecokisses

Sinds vorig jaar zijn de Ringana huidverzorgingsproducten en voedingssupplementen bij EcoKisses te koop en het bijzondere aan deze producten is dat ze voor 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Maw. er worden geen parabenen, emulgatoren, kleur- of geurstoffen etc. aan toegevoegd en daardoor zou je alle producten zelfs kunnen eten. Alles wordt ontwikkeld in de eigen laboratoria in Oostenrijk: daar ontstaan high tech producten gebaseerd op eeuwenoude kennis. Maar omdat er geen conserveringsmiddelen worden gebruikt zijn alle producten beperkt houdbaar en dat is ook de reden dat Ringana alleen online verkocht wordt. Alles wat je besteld is vers gemaakt en nooit ouder dan 10 dagen. De producten zijn ongeopend zeker 7 maanden houdbaar en na opening ruin 3 maanden. De verpakkingen zijn daar op afgestemd.

IMG_0006

De oorsprong van Ringana ligt al in 1996, want toen kwam de zoon van oprichter Andreas Wilfinger thuis met een tube tandpasta die hij op de crèche had gekregen. Wilfinger bestudeerde de ingrediënten, iets wat de meeste mensen in die tijd nog niet automatisch deden, en schrok. Er bleken middelen in te zitten die je liever niet tegenkomt in een product wat je aan je kinderen geeft. Eén daarvan was bijvoorbeeld triclosan, een behoorlijk agressief schoonmaakmiddel wat onder andere gebruikt wordt om ziekenhuizen te ontsmetten.Hij besloot ter plekke dat het anders moest: producten moesten zuiverder worden, zonder giftige toevoegingen.

Hij ging op onderzoek uit en ontwikkelde samen met biochemici en artsen met kennis van Ayurveda en traditionele Chinese geneeskunde een aantal producten. Al deze producten waren samengesteld uit 100% natuurlijke grondstoffen en helemaal vers. Daarom lukte het hem niet om ze via de ‘normale’ weg, dus via winkels te verkopen. Die willen namelijk alleen werken met producten die een langere houdbaarheid hebben. Wilfinger besloot daarom de producten via de (biologische) spa-hotels van zijn ouders te verspreiden. En zo werd de basis van het succes van Ringana gelegd. De gasten namen de producten mee naar huis en konden zo thuis ook nog dat weldadige wellness gevoel ervaren.

IMG_0074

Ringana probeert haar ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Het hele productieproces wordt daarom steeds van A tot Z goed in de gaten gehouden. Voor de productie van de voedingssupplementen worden bijvoorbeeld veel producten gebruikt die van ver moeten komen. Daarom, en ook om optimaal van de versheid van de producten gebruik te kunnen maken, worden de vruchten bijvoorbeeld direct na de oogst ter plekke gevriesdroogd. Vervolgens wordt dit per boot naar Europa verscheept. In de fabriek wordt enkel biologische katoen gebruikt en de machines worden met lavendelalcohol gereinigd. Chemische middelen komen er niet in. De producten worden verpakt in biologisch afbreekbaar of recyclebaar materiaal. En de bestellingen worden verpakt in gerecycled karton, het opvulmateriaal is gemaakt van biologische mais. Dit is oplosbaar in water en kan je zonder probleem door het toilet spoelen.

Het klinkt logisch maar natuurlijk worden de producten van Ringana worden nooit op dieren getest. Er zijn uitstekende methodes om cosmetica te testen zonder dat daar een levende ziel last van heeft: zowel testen die met computerprogramma’s gesimuleerd worden als prachtige kunstmatige cel- en huidstructuren zorgen voor veel nauwkeuriger resultaten.Vrijwel alle producten zijn bovendien veganistisch. Dat betekent dat er zelfs geen eieren, honing, bijenwas oid. worden gebruikt.

Ringana haalt veel van haar ingrediënten uit Afrika, zoals bijvoorbeeld baobab. In Senegal werkt Ringana daarom bijvoorbeeld met vaste producenten: een heel dorp van 800 mensen heeft, dankzij Ringana, een gegarandeerd inkomen in de baobab-oogst en Ringana heeft daardoor altijd producten van goede, biologische kwaliteit. In Gambia heeft Ringana een weeshuis gebouwd waar 180 kinderen weer een thuis hebben gevonden en naar school kunnen.

IMG_0127

Mijn testpakket bestaat uit een proefset met de huidverzorgingsproducten (reinigingsmelk, -lotion, anti-rimpel serum en een dagcrème), en deze zijn speciaal voor mijn huidtype geschikt. (Je kunt op de website van EcoKisses een huidtest doen om je huidtype te bepalen). Verder heb ik een proefpakketje met lichaamsverzorging gekregen (bodymilk, hand & nagelbalsem en voetbalsem), een flesje tandolie (voor mooie witte tanden), een benenspray (helpt bij vermoeide benen), Fluid For Men (dagcrème speciaal voor Testman), Tinted Fluid (gekleurde dagcrème), Structural Lipids (tegen lijntjes rondom je lippen, hals en decolleté). Verder 3 zakjes met Antiox (aanlengen in een glas water) en 2 buisjes ringanaCHI (suikervrije energiedrankje).

IMG_0142

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?