You are here: Home » Gadget nieuws » Samsung lanceert nieuwe GALAXY NotePRO en TabPRO

Samsung lanceert nieuwe GALAXY NotePRO en TabPRO

geschreven door Constance
Samsung GALAXY Notepro

Momenteel vindt in de Las Vegas de grootste elektronicabeurs ter wereld plaats en daar worden weer heel veel consumenten gadgets gelanceerd en geïntroduceerd.

samsung galaxy noteproSamsung heeft gisteren de nieuwe tablets gelanceerd, nl. de GALAXY NotePRO en TabPRO. Beide varianten krijgen ’s werelds eerste 12,2-inch WQXGA breedbeeldscherm (16:10) en een resolutie van 2560×1600 pixels. De extra brede schermen, ter grootte van een A4, zijn vooral handig bij het bekijken van Full HD video’s en bij het doornemen van veel informatie. De tablets zijn voorzien van een dun en licht frame dat prettig in de hand ligt. Van de TabPRO heeft Samsung 2 modellen van 10,1 en 8,4 inch.

Verder kan je optimaal genieten van Magazine UX. De UX is speciaal geoptimaliseerd voor een breed beeldscherm en maakt het mogelijk om je favoriete content in een dashboard samen te brengen. Magazine UX toont automatische feeds of nieuwsupdates van content die jij belangrijk vindt. En doordat je gebruik maakt van de schermgrootte die te vergelijken is met een traditioneel magazine formaat is Magazine UX makkelijker te lezen dan bij de huidige digitale tijdschriften of e-books.
Samsung-Galaxy-TabPRO
En ook de intensieve gebruiker wordt niet vergeten want de GALAXY NotePRO en TabPRO series hebben een groot palet van innovatieve toepassingen om het werk te vergemakkelijken. Zo kun je het scherm met behulp van Quad View splitsen in twee, drie of zelfs vier vensters. Het is mogelijk om een toepassing in meerdere vensters te openen en inhoud van het ene venster naar het andere te schuiven. Een full format virtueel toetsenbord geeft de gebruiker voldoende ruimte om eenvoudig tekst te typen. Bovendien zijn de tablets voorzien van Hancom Office, een mobiele toepassing voor tekstverwerking, spreadsheets en presentaties.

Daarnaast is de NotePRO voorzien van de S Pen, een tool die meer is dan alleen een stylus. Hij is drukgevoelig, opmerkelijk nauwkeurig en geeft toegang tot aanvullende toepassingen, zoals Action Memo, Scrapbook, Screen Write en S Finder. Met de Pen Window teken je snel een venstertje waarna je direct toegang hebt tot unieke in-applicatiemogelijkheden, zoals YouTube of calculator.

Remote PC is een handige toepassing voor onder andere de zakelijke gebruiker. Het geeft je via de NotePRO en TabPRO toegang tot je PC, zodat je bestanden op afstand kunt wijzigen en opslaan.

Op beide tabletseries is Cisco WebEx Meetings geïnstalleerd. Met deze tool voor videoconferencing kun je gemakkelijk onderweg deelnemen aan zakelijk overleg. Het opstarten van een sessie doe je direct vanuit je adreslijst, een unicum voor Android-toestellen. Met Samsung e-Meeting kun je tijdens een meeting documenten delen zonder dat je bent verbonden met een centrale server of IT-netwerk.

Bovenop de genoemde toepassingen voorziet Samsung zijn NotePRO en TabPRO-tablets van een uitgebreid pakket van veelgebruikte apps, zoals Evernote en Sketchbook Pro. Ook biedt Samsung twee jaar gratis 50GB Dropboxruimte aan.

Samsung levert de GALAXY NotePRO en TabPRO-series in de varianten Wi-Fi only en Wi-Fi LTE. Het intern geheugen is 32GB met een mogelijke uitbreiding via MicroSD (tot 64GB). De nieuwe tablets komen in het eerste kwartaal van 2014 in Nederland op de markt.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com