You are here: Home » Gadget test » Test; Gigaset SL930a Android huistelefoon

Test; Gigaset SL930a Android huistelefoon

geschreven door Constance
Gigaset SL930a

Vorige maand heb ik al aangekondigd dat Gigaset een nieuw type huistelefoon op de markt heeft gebracht, nl. de Gigaset SL930A en dit is een zgn. Android toestel. En aangezien Testman en ik nog steeds een ‘vaste’ telefoonlijn en telefoon hebben, wilden we dit model graag testen.

Gigaset SL930aDe Gigaset SL930A bestaat uit een basisstation en een losse handset met oplader/opbergsteun. In het basisstation, dat je op aansluit op je telefoonaansluiting, zit tevens ook een antwoordapparaatapp. Voor de handset heb je alleen een stopcontact nodig, dus deze hoeft niet naast het basisstation neer gezet worden. En je kunt het aantal handsets, max. 5 stuks, ook uitbreiden, aangezien deze los verkocht worden. (Ik vind zelf 1 handset een beetje weinig, want bij de meeste handsfree telefoonsets worden met minimaal 2 of 3 of zelfs 4 handsets geleverd.)

Het instellen van de handset werkt exact hetzelfde als bij een mobiel Android toestel en je kunt, natuurlijk, ook je Gmail account instellen. Kortom, de fervente Android gebruiker heeft totaal geen moeite met de Gigaset SL930A. Alle apps werken, en je kunt (vast) bellen zonder evt. hoge kosten van je mobiel, zoals gebruik van data en/of belminuten. Kortom, ook voor gezinnen waarbij nog niet elk gezinslid een eigen mobieltje heeft ideaal.

Conclusie: ik zou, bij de aanschaf van een nieuwe vaste telefoon, de Gigaset SL930A zeker overwegen, en dan gelijk een aantal extra handset erbij kopen (of misschien gaat Gigaset een completer pakket aanbieden). Hij werkt gemakkelijk, zeker voor de hardcore Android gebruiker, maar ik vind de handset wel een beetje zwaar in de hand liggen en is de basisset nog best duur.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com