You are here: Home » Accessoires » Test: Philips HUE lampen

Test: Philips HUE lampen

geschreven door Constance
HUE Set

Een kleine maand geleden heeft Philips mij gevraagd om de HUE verlichtingsset, 3 LED-lampen en een bridge, en de 2 nieuwe HUE artikelen (LivingColors Bloom Friends of HUE en Lightstrips Friends of HUE) zaten er ook bij. En je kunt mijn aankondigingsartikel ook online nog nalezen.

Een goede vriend van Testman heeft al een ruime tijd de HUE set in huis en hij vindt het helemaal geweldig. Zelfs zo geweldig dat hij, ipv. een verjaarsdagcadeau, elke keer een nieuwe HUE LED lamp vraagt aangezien deze best kostbaar zijn. En hierdoor waren wij extra geprikkeld.

HUE Set

De basis Philips HUE set bestaat uit 3 LED-lampen en een router. Je sluit de bridge aan op een van de vrije poorten van je router (meestal in je meterkast) en vervolgens download je de speciale app en vervang je 3 armaturen (normale fitting) voor 3 HUE lampen en dan kan het lichtfeest beginnen. Nu had ik ook nog de LivingColors Bloom Friends of HUE gekregen en dit is een losse ‘spot’achtige lamp en deze kan je het beste onder of achter je bank of achter je tv plaatsen. (Bij ons stond ie achter de tv totdat ik de Ambilight Smart LED tv thuis kreeg voor de test en daarna was ie daar niet meer nodig.) De Lightstrips Friends of HUE heb ik niet geplaatst, aangezien ik niet de juiste plek kon bepalen, maar je kunt deze lichtketting op een keukenkastje neerleggen (maar ik heb geen bovenkastjes) of rondom een schilderij of een tv. (En ook in een puberkamer zullen ze zeker een groot succes zijn.)

bloom met apphue lightstrips

Met de Philips HUE app kan je het tijdstip waarop je lampen aan- en uitgaan instellen, evenals de kleur of het soort verlichting dat je wilt (een leesverlichting kan je anders instellen dan werkverlichting). Ook is het mogelijk om de lampen, met een vertraging van een aantal minuten te doven, of in 1 keer. Verder kan je elke lamp een eigen thema, tijdstip en kleur geven. De app werkt ook als je onderweg bent want log je in op de speciale HUE website. Nu zat ik eind oktober in Shanghai en door de overgang van zomer- naar wintertijd moest de HUE set worden aangepast. Testman had de inlogcode van de website niet bij de hand dus heb ik, online in Shanghai, de lampen opnieuw ingesteld. Je kunt dus altijd je lampen aanpassen, ook als je onderweg bent.

Je bent niet gebonden aan de HUE app want Testman (in bezit van een iPad) heeft online een aantal speciale HUE verlichtingsapps gevonden (gratis en betaalde) en met een van deze apps kan je je lampen op bepaalde thema’s, steden of landen instellen. Zo hadden we afgelopen weekend vrienden te eten en stonden de lampen op ‘Shanghai’ (dus Chinees Rood). Verder kunnen wij ons voorstellen dat ook woonmagazine hierop gaan inspelen, dus dat de VT wonen een verlichtingsplan maakt en dat je deze app kan aanschaffen.

Je kunt ook wakker worden met de HUE set, maar daarvoor moet je wel een lamp (met grote fitting) in je slaapkamer hebben hangen. Het effect is nl. hetzelfde als met de Philips Wake-Up Light (zonder de fluitende vogeltjes) want ook hier gaat de lamp langzaam steeds feller branden.

hue lamp apple store

Conclusie: Testman en ik vinden de HUE set (bridge en 3 LED-lampen) echt helemaal geweldig, zeker omdat in de herfst en winter iedereen behoefte heeft aan licht. Het aansluiten is heel gemakkelijk (je moet alleen zorgen voor een vrije poort in je router) en dat je niet teveel lampen in huis hebt met een kleine fitting. (Deze moeten er echt komen, vind ik. En toevallig kwam ik op de Apple store wel een ander type Philips LED-lampjes voor HUE tegen.) De LivingColors Bloom Friends of HUE is ook een leuke accessoire die de aanschaf waard is, maar de LightStrips Friends of HUE zal niet bij iedereen in de smaak vallen of even handig zijn. Zoals ik al eerder heb gemeld is er nu ook een speciale Ambilight-HUE app en hiermee kan je niet alleen je lampen instellen, maar ook je Philips Ambilight TV aanpassen (mits deze niet van voor 2011 is.) Wij gaan dan ook de HUE set aanschaffen (de testset moet gewoon terug, evenals de Ambilight Smart LED-tv) zodat wij er met de feestdagen goed verlicht bijzitten.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Test; Philips hue Go - Lifestyle.blogo.nl - Lifestyle.blogo.nl 11 juni 2015 - 06:28

[…] hebben Testman en ik alweer een aantal jaren de Philips hue lampen in huis. En Philips breidt het hue assortiment regelmatig uit. En Philips heeft dan ook nu de […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com