You are here: Home » Gadget nieuws » Test; LG G2 smartphone

Test; LG G2 smartphone

geschreven door Constance
LG G2

Eergisteren is ie bij me afgeleverd voor een uitgebreide test, de nieuwe LG G2 smartphone. En de LG G2 (32GB) ligt vanaf eind november as. in de winkel en sinds vorige maand kan je al terecht voor de 16GB versie.

LG G2Bij het ontwerp van de LG G2 staat het gemak voor de gebruiker centraal want je bedient de G2 intuïtief met je wijsvinger op de ‘back button’. En de krachtige, compacte batterij zorgt voor een lange accuduur en het haarscherpe beeldscherm biedt mooie, levensechte kleuren.

De G2 heeft, als eerste smartphone ooit, geen enkele knop aan de zijkant van het toestel want alle knoppen zitten aan de achterkant. Het verplaatsen van de belangrijkste knoppen naar de achterkant van de telefoon geeft meer controle, omdat dit de natuurlijke plek voor de wijsvinger is. De onderzoekers van LG zijn tot de ontdekking gekomen dat het verplaatsen van de knoppen ertoe leidt dat men minder vaak de telefoon laat vallen op het moment dat tijdens het bellen het volume wordt aangepast. Als je lang op de volumeknoppen drukt (aan de achterkant) kan je QuickMemoTM en de camera activeren, waardoor het maken van notities en zelfportretten zelfs nog makkelijker wordt.

achterkant lg g2En als de LG G2 met het beeldscherm naar boven ligt, hoeft de telefoon niet te worden opgetild om op de aan-/uitknop op de achterkant te drukken. Met KnockON kan de LG G2 worden ingeschakeld door tweemaal op de display te tikken. De LG G2 heeft een 5,2-inch Full HD-display en hiermee heeft de G2 het grootste display uit de populaire smartphone categorie van 2,7 inch breed, die bovendien is ontworpen voor de bediening met één hand. De G2 verbruikt tot wel 26% minder energie van het display doordat er gebruik wordt gemaakt van Graphic RAM (GRAM) en zit er een batterij van 3000 MaH in dit toestel.

De LG G2 camera is voorzien van Optical Image Stabilizer-technologie (OIS) om onscherpte te voorkomen. Hierdoor worden helderdere en scherpere beelden mogelijk, zelfs als je in beweging bent of foto’s maakt in een schemerige omgeving. De meeste actuele smartphone camera’s met OIS bieden vaak een resolutie tussen de 4 MP en 8 MP. De G2 heeft maar liefst 13 MP en OIS-technologie biedt in een slank design zonder een lens die uitsteekt. En met functies als Super Resolution en Multi-point AF blijft alles in focus, net als bij een standalone point-and-click digitale camera.

Verder is de geluidskwaliteit ook uniek, want de LG G2 is de eerste smartphone die content afspeelt op 24 bits/192 kHz HiFi en die geluid van studiokwaliteit produceert, zelfs veel beter dan dat van een cd. Op de LG G2 kan je nu kraakhelder je muziek beluisteren, iets dat eerder op een smartphone onmogelijk was.

Natuurlijk worden de meeste smartphones gebruikt om mee te bellen, smsen, social networking en voor routenavigatie. Maar de LG G2 heeft verder Answer Me (beantwoordt automatisch het gesprek nadat de beltoon zachter wordt gezet wanneer men de telefoon naar het oor brengt), Plug & Pop (doet aanbevelingen voor opties of gerelateerde functies die geactiveerd worden zodra de hoofdtelefoon of USB-kabel aangesloten worden), QuickRemote (met de populairste functies van andere afstandsbedieningen van een tv, settop box, audioapparatuur, projector en zelfs airconditioning. Het is ook mogelijk je eigen gepersonaliseerde afstandsbediening samen te stellen), Slide Aside (maakt multitasken eenvoudiger door open apps met een veegbeweging met drie vingers naar de zijkant te “schuiven”) en Guest Mode (beschermt de privacy van de eigenaar door een tweede inlogaccount die de toegang tot persoonlijke gegevens voorkomt).

lg g2 quickwindow

 

Verder heeft de LG G2 het Android Jelly Bean 4.2.2. besturingssysteem en komt ie in het wit of zwart. Verder introduceert LG als accessoires de Quick WindowTM Cover in 7 kleuren.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com