You are here: Home » In & om het huis » Authentieke charme: houten toegangspoorten

Authentieke charme: houten toegangspoorten

geschreven door Constance
houten toegangspoorten

Een huis kan van zichzelf al een bepaalde sfeer of charme hebben. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om dit nog verder te versterken, bijvoorbeeld door de keuze voor een specifieke toegangspoort. Een houten toegangspoort is altijd een goede optie. Wij hebben een aantal voordelen van houten toegangspoorten op een rijtje gezet. 

Ze hebben een natuurlijke uitstraling

Eén van de belangrijkste voordelen van houten toegangspoorten is dat ze een natuurlijke uitstraling hebben. Hekken van ijzer kunnen al snel op een negatieve manier de aandacht trekken en hebben een wat kille uitstraling. Bovendien kan het lastig zijn om zo’n hek in de juiste kleur te krijgen. Hoewel ze over het algemeen leverbaar zijn in verschillende kleuren, hoeft er maar iets tegenaan te komen en de verf kan beschadigen. Wil je het hek dan weer een keer van een nieuw laagje verf voorzien, bijvoorbeeld in een andere kleur, dan is het niet altijd makkelijk om overal bij te komen. Hout is wat dat betreft veel makkelijker; houten hekken zijn meestal iets grover van opzet, waardoor er voldoende ruimte is om het hek van een kleur te voorzien. Dat hoeft overigens niet; behandelen met bijvoorbeeld lijnolie of een transparante beits kan natuurlijk ook.

houten toegangspoorten

Ze zijn betaalbaar

Houten hekken en poorten zijn voordeliger dan metalen varianten. Neem bijvoorbeeld de houten poorten van Royal Fence, die verkrijgbaar zijn in verschillende modellen en op maat gemaakt worden. Doordat het handwerk is, zijn de mogelijkheden divers. Omdat er niet gewerkt hoeft te worden met mallen, zijn de productiekosten echter weer een stuk lager. Dat maakt dat een houten hek over het algemeen veel beter betaalbaar is dan een metalen hek, zonder dat het inboet aan uitstraling of kwaliteit.

Ze zijn onderhoudsvriendelijk

Hout vraagt om onderhoud, dat is een feit. Toch is een houten hek minder onderhoudsintensief dan vaak wordt gedacht. Het hek kan door de leverancier al in een specifieke kleur gebeitst worden of behandeld worden met een beschermend middel. Daarnaast is het zaak om het eens in de drie jaar zelf nog een keer te behandelen. De makkelijkste manier om dit te doen is het schoon te spuiten met een hogedrukspuit en het vervolgens, met de hand of met een verfpistool, te voorzien van een transparante beits. Per ongeluk overgeslagen stukjes zijn dan nauwelijks tot niet zichtbaar, het hek behoudt de natuurlijke uitstraling en het onderhoud blijft tot een minimum beperkt.

Ook te automatiseren

Tot slot is het belangrijk om te weten dat ook houten hekken te automatiseren zijn. Veel mensen kiezen voor een metalen hek, omdat ze niet weten dat een houten hek ook automatisch geopend en gesloten kan worden. Het is echter altijd mogelijk om zo’n mechanisme te verwerken in een houten hek. Zo combineer je het beste van twee werelden; een natuurlijke uitstraling en modern gebruiksgemak.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com