You are here: Home » Huis & Tuin » Nieuw biologisch theemerk: Clipper

Nieuw biologisch theemerk: Clipper

geschreven door Constance
Clipper thee

Ben je, net als ik, een theedrinker en wil je dit ook biologisch & fairtrade doen? Dan is het nieuwe Engelse theemerk Clipper echt een aanrader. Clipper staat voor natural, fair & delicious. Het zijn verleidelijke blends die met passie zijn samengesteld en gemaakt van de beste biologische ingrediënten en thee afkomstig van Fairtrade plantages in Afrika en Azië en de producten werden de afgelopen jaren dan ook beloond met het winnen van de Engelse Great Taste Awards.

Clipper thee

Het verhaal van Clipper begint in 1984 in de keuken van Mike & Lorraine Brehme in de Engelse provincie Dorset. Mike & Lorraine, zelf jarenlang werkzaam in de thee-industrie, vinden dat de Engelse theedrinker tekort wordt gedaan door de lage kwaliteit thee, die vaak ook onder slechte arbeidsomstandigheden werd geproduceerd. Vanuit die gedachte zochten deze master tea tasters naar de beste theesoorten vanuit de missie om goed voor de boeren te zorgen. Inmiddels is Clipper het meest gedronken biologische en Fairtrade theemerk in Engeland. Op alle theesoorten van Clipper is het Fairtrade logo te vinden – Clipper staat dan ook voor zuivere thee. Dat betekent: eerlijke handel. Betere prijzen en arbeidsomstandigheden voor de boeren en een deel van de opbrengst wordt geïnvesteerd in de lokale projecten. Zoals de verbetering van lokale infrastructuur, schoolprojecten en medische voorzieningen. Clipper heeft een lange historie met Fairtrade en was in 1994 één van de eerste bedrijven die zich aansloot bij de Fairtrade organisatie.

Bij Albert Heijn kan je terecht voor de Clipper smaken Earl Grey, Groene Thee, Groene Thee & Citroen en Citroen & Gember. En in de natuurvoedingswinkels zijn ook nog de smaken Pepermunt, Zoethout & Munt, Rozenbottel & Hibiscus en Groene Thee & Aardbei verkrijgbaar.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com