You are here: Home » Digitale fotografie » Nokia lanceert de Lumia 1020

Nokia lanceert de Lumia 1020

geschreven door Constance

Vanaf eind deze maand kan je terecht voor de Nokia Lumia 1020, in de kleuren geel, wit en zwart. En deze smartphone heeft een 41 megapixel-camera en door de  innovatieve PureView-technologie van Nokia, inclusief optische beeldstabilisatie en zes ZEISS lenzen, is deze telefoon in staat ongekend scherpe foto’s te maken en is het mogelijk om achteraf tot wel 25 keer op een gemaakte foto in te zoomen.
Nokia lumia 1020
De fotografische kwaliteiten van de Lumia 1020 zijn te danken aan de ongeëvenaarde technologie gecombineerd met een nieuwe applicatie: Nokia Pro Camera. Met deze app kan iedereen eenvoudig professionele foto’s maken. Zowel voorafgaand aan het maken van de foto als daarna bieden de zoomopties mensen de mogelijkheid het persoonlijke verhaal achter een foto te ontdekken of te herontdekken. En ook kan je gelijk op het scherm zien hoe bepaalde instellingen een foto of video beïnvloeden, maakt Nokia Pro Camera het makkelijker dan ooit om foto’s met onovertroffen scherpte vast te leggen, te bewerken en te delen.

Dankzij de nieuwe ‘dual capture’-functie maakt de Nokia Lumia 1020 een hogeresolutiefoto van 38 megapixel om eindeloos te bewerken en tot 25 keer op in te zoomen. Hierdoor is het mogelijk om op de genomen foto bij het inzoomen nieuwe details te ontdekken, die bij het nemen van de foto met het blote oog niet of nauwelijks te zien waren. En tegelijkertijd wordt een foto van 5 megapixel gemaakt, die met Windows Phone 8 eenvoudig te delen is via sociale netwerken. De 41 megapixel-sensor van de Nokia Lumia 1020 beschikt over hoogwaardige ZEISS-optiek met zes fysieke lenzen en een optische beeldstabilisator. Dit levert kristalheldere foto’s op, zelfs op donkere dagen, bij schemerlicht of binnenshuis. De camera maakt eveneens scherpe video’s met zuiver stereogeluid, zelfs tijdens de meest luidruchtige concerten. Dit dankzij Nokia Rich Recording, dat geluidsniveaus tot zes keer luider kan opnemen dan reguliere smartphonemicrofoons.

Ik heb een uitnodiging gekregen om bij de lancering van de Nokia Lumia 1020 aanwezig te zijn, dus ik ben reuze nieuwsgierig naar alle ins & outs van deze smartphone/digitale camera.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com