You are here: Home » Accessoires » Test: Nintendo 3DS XL game, Animal Crossing – New Leaf

Test: Nintendo 3DS XL game, Animal Crossing – New Leaf

geschreven door Constance

Vorige maand heb ik van Nintendo de nieuwste versie van een van hun succesgames gekregen, Animal Crossing – New Leaf. (Je kunt mijn eerste artikel met meer uitleg over het spel hier nalezen.) Ik had nog nooit eerder een Animal Crossing spel gespeeld en ik was daarom erg nieuwsgierig naar dit spel, dat vooral bij volwassen heren erg populair schijnt te zijn.

cover animal crossing

Helaas ben ik, nu na ruim 1 maand spelen, niet erg onder de indruk van Animal Crossing – New Leaf, ondanks het feit dat je elke dag nieuwe gebeurtenissen kunt downloaden (wat ook weer onhandig kan zijn als je geen wifi verbinding tot je beschikking hebt, zoals ik tijdens mijn safari in Zambia) en dat je ook heel gemakkelijk dit spel met meerdere mensen kunt spelen (multi player).

In eerste instantie dacht ik dat de ‘stemmetjes’ van de personages tijdelijk waren, maar dat was (helaas) niet het geval. Alle personage ‘praten’ op een cartoonachtige manier tegen je en dat werkte bij mij, na een tijdje, een beetje op mijn zenuwen. (Gelukkig zit er een volumeknop op de Nintendo 3DS XL.) Verder vond ik het spel absoluut niet boeiend en ook weer een beetje kinderachtig. Het kan komen omdat ik niet van dit soort spellen hou, maar ik vond het echt geen boeiend verhaal en af en toe zelfs een beetje irritant. Geef mij dan maar Professor Layton (die review volgt volgende week) daar kan ik veel meer mee!

Maar ik wilde Animal Crossing – Next Leaf toch een 2e kans geven en heb ik deze game doorgegeven aan een Testkind en hij vond het een super, vette, game. (Testkind is een jongen van 8 jaar.) Hij vond vooral de multiplayer erg leuk, omdat hij dit met zijn vriendjes kon doen en ook  het feit dat er elke dag nieuwe dingen mogelijk waren was top en hierdoor bleef de game spannend en bleef je bouwen aan je huis, dingen kopen of was het weer vistijd. Hij vond het wel onhandig dat alles in het Engels was, want daarvoor was dan toch weer de hulp van zijn ouders nodig en dat wil je, als kind, eigenlijk niet.

Animals_Crossing_New_Leaf-01new leaf

Conclusie; voor sommige volwassenen kan Animal Crossing – New Leaf erg kinderachtig zijn (daarom ook mijn verbazing over het feit dat er zoveel mannen zijn die dit spel spelen) maar voor kinderen is het een geweldig spel.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com