You are here: Home » Gadget test » Test: Samsung GALAXY S4 mini

Test: Samsung GALAXY S4 mini

geschreven door Constance

Vorige week heb ik de nieuwe Samsung S4 mini ontvangen, en dit gebeurde in het bijzijn van het Nederlandse supermodel Doutzen Kroes. Doutzen Kroes is het nieuwe gezicht voor de Samsung GALAXY s4 mini en de daaraan gekoppelde Facebook pagina ‘Start the Conversation‘. Tevens krijg je nu, bij aankoop van de Samsung GALAXY s4 mini, een gesigneerd Doutzen Kroes cover cadeau.

Samsung-Galaxy-S4-Mini

De onlangs gelanceerde GALAXY s4 had ik nog niet mogen bewonderen, dus was ik erg benieuwd naar het kleinere zusje van het smartphone vlaggenschip van Samsung. Ondanks het feit dat de GALAXY s4 mini (Android 4.2 Jelly Bean) een stukje kleiner is dan het origineel, viel me op dat het beeldscherm absoluut niet klein oogt. En ook het gewicht is erg prettig, Testman dacht zelfs dat ik vergeten was om de batterij in het toestel te doen, maw. hij is echt lekker licht. Verder viel me ook de kleuren en de helderheid van het Super Amoled beeldscherm op. En dit is niet alleen het geval bij diverse websites, maar ook bij de video’s en foto’s die je met het toestel neemt.

Nu had ikzelf nog een ‘oude’ Samsung S3 en daar stonden natuurlijk heel veel apps en foto’s en als ik ergens een hekel aan heb is het aan het overzetten van al je gegevens. Maar Samsung heeft hier een perfect oplossing voor gevonden, je kunt alle informatie met je oude smartphone ‘delen’ en dit houdt in dat je beide toestellen (de oude en de nieuwe) aan elkaar koppelt en dan worden je apps, video’s, foto’s, muziek etc etc ‘verzonden’ naar je nieuwe telefoon en klaar ben je.S4-Mini1

De processor in de S4 mini werkt lekker snel, zelfs als je meerdere schermen en apps open hebt staan en de camera (8 MP) maakt haarscherpe foto’s en Full HD video’s. Verder kan je je foto’s bewerken (oa. beautyshot en best shot) en ontbreekt ook de mogelijkheid voor het maken van panoramafoto’s niet.

Natuurlijk heeft ook de S4 mini NFC en deze werkt ook zonder haperen, en voor iedereen die liever de ‘oldschool’ Bluetooth verbinding wil gebruiken, op de s4 mini zit Bluetooth 2.0. Het standaard geheugen is 8GB maar dit is uit te breiden tot max. 64GB (met behulp van een microSD kaart) en is ie ook geschikt voor het 4G netwerk.

Voor iedereen die nog geen micro SIM kaart heeft, ook voor de Samsung GALAXY S4 mini moet je deze even laten ‘knippen’. En in het doosje zit, behalve het toestel, een oplader met USB-kabel, een in-ear headset met 3 verschillende maten eargels. (Ik heb deze niet uitgeprobeerd want deze zitten bij mij nooit goed, helaas.)

Conclusie; de Samsung GALAXY S4 mini (in wit of blauw te koop) is een perfect toestel, zeker als je niet van een groot formaat in je tas of jas houdt, maar toch wel een groter scherm wilt hebben. Want ondanks het kleine formaat van het toestel is het 4,27 inch scherm voor mij groot genoeg. De s4 mini reageert lekker snel en heeft natuurlijk ook weer Samsung Swype. De batterij (1900 MaH) gaat wel vrij snel leeg (ik ben nogal een fervent gebruiker van een WiFi verbinding) maar als ik de hele dag mijn WiFi niet aanzet gaat ie een stuk langer mee. Ik had graag ook mijn ervaringen met de S Health app willen delen, maar helaas heb ik deze app nog niet teruggevonden in de Samsung App store dus die review volgt later.

doutzen-galaxy-s4-mini

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com