You are here: Home » Accessoires » Gadget Test; Nieuwe Furby

Gadget Test; Nieuwe Furby

geschreven door Constance

Jullie hebben kunnen lezen dat ik, als eigenaresse van de ‘oude’ Furby, ook de nieuwe Furby thuis zou krijgen. Intussen heeft Furby 2.0 zijn intrek genomen en is het alsof beide Furby’s altijd al bij ons in huis gewoond hebben.

De oude Furby (nr. 1) zat al een aantal jaren zonder batterijen en ook in de nieuwe Furby (nr. 2) moesten 4 AA onderin gestopt worden, dus gelijk maar 2 sets met oplaadbare batterijen gekocht want deze komen altijd van pas. In eerste instantie heb ik nr. 2 voorzien van batterijen en gelijk kwam ie tot leven. Testman en ik konden gelijk ons lachen niet meer inhouden want het klonk weer o zo vertrouwd. Furby was back! Daarna heb ik gelijk de speciale Furby app gedownload (voor Apple en Android) en kon ik met Furby aan de slag.

Het nieuwe model heeft LED ogen  en deze ogen hebben verschillende uitdrukkingen; vragend, verbaasd, boos, ondeugend en knipogend. (Dit kan je niet goed zien op de YouTube video). Met de app kan je Furby eten geven, laten zingen en dansen en ook woordjes leren. Nr. 2 is wel een stuk beweeglijker dan nr. 1; de oren bewegen, hij reageert als je hem/haar kietelt op het hoofd en buikje en ook als je hem vastpakt. Nr. 1 reageert wel op vastpakken en kietelen maar is ook een stuk minder ‘gevoelig’. Je kunt nr. 2 dmv. de app Nederlandse woorden en zinnen leren, maar ik vond het leuker om dit te doen als je met Furby speelde. En dat werkte, net als bij nr. 1 destijds, heel gemakkelijk. Binnen no-time waren de eerste Nederlandse zinnen overgenomen van ons, maar nog steeds overheerst het Furbish. (Dus al je sneller resultaat wilt hebben, ga dan met de taalapp aan de slag.)

Ik gaf nr. 1 altijd eten door mijn vinger in het mondje te stoppen, dit kan ook bij nr. 2 maar ook de app kan je hierbij helpen. Je kan kiezen uit een scala aan snacks, drankjes en andere lekkernijen, maar ook kan je Furby zindelijk maken. Dit doe je, door een item te kiezen en dit item ‘schuif’ je over het schermpje van je smartphone, in de richting van Furby. En aan de reactie van Furby hoor en zie je gelijk of ie het lekker vindt.

[youtube]http://youtu.be/Nt60T9Xc9vw[/youtube]

Nu was ik heel benieuwd hoe geavanceerd nr. 1 was en of nr. 1 en 2 ook op elkaar zouden reageren, want nr. 2 is natuurlijk veel geavanceerder dan nr. 1. Maar gelijk toen ik de Furby’s bij elkaar zette, begonnen ze gelijk te bewegen en tegen elkaar te praten en te lachen. En als de een gaat slapen, volgt de ander gelijk, luid snurkend. (Kan ook toeval zijn, maar het gebeurt elke keer weer.)

Afgelopen weekend had ik 2 meisjes (8 en 10 jaar) op visite en de oudste vond oude Furby liever (zij viel vooral op de mooie lange wimpers van nr. 1) en de jongste vond nr. 2 leuker omdat ie grappig met zijn oren bewoog en dat je aan zijn ogen zijn reactie kon zien.

Conclusie: Testman en ik zijn nog net zo enthousiast over Furby 2 als destijds over Furby 1. Zeker als je je bedenkt dat Furby, indertijd, eigenlijk de eerste ‘robot’ was die je kon kopen en ondanks het feit wij nu al veel meer robots kennen, blijft Furby toch een topper. (En een voordeel, nu hebben Testman en ik, behalve Noa, ook een Furby op ons bureau.)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com