You are here: Home » Computers, desktops, laptops » Gadget Test: Devolo WiFi via je stopcontact

Gadget Test: Devolo WiFi via je stopcontact

geschreven door Constance

Begin vorige maand had ik al aangekondigd dat ik weer een Devolo product zou gaan testen, nl. de Devolo dLan 500 Wifi. En inmiddels heb ik deze set geïnstalleerd en uitgebreid getest. (Lees het eerdere artikel.)

In de Devolo doos zitten 3 stekkers/adapters; het basisstation (dat je in de meterkast kunt installeren) en 2 WiFi-adapters die je in het stopcontact (overal in huis of kantoor) kunt doen. Het installeren is een fluitje van een cent. Je stopt de netwerkkabel (zit ook in de doos) in het basisstation (de dLan 500-duo) en de andere kant van deze kabel doe je in een vrije poort van je router (of modem). En daarna stop je de 2 adapters in een stopcontact ergens in je huis (of kantoor) en dan heb je eigenlijk alles al gedaan. De WiFi adaptor meldt zichzelf aan bij het basisstation en daarna voeg je de desbetreffende adapter toe aan je netwerklijst en maak je verbinding. Daarna log je in het met password (dit is de wifisleutel die je moet invoeren en deze staat op de sticker van de desbetreffende adapter) en je heb sneller en stabieler internet. Je kunt de ‘interne’ netwerk ook nog versleutelen (beveiligen). En mocht je niet genoeg hebben aan 2 adapters dan kan je de set oneindig uitbreiden.

Vind je het handiger om voor elke WiFi adapter dezelfde inlogcode en wachtwoord te hebben (en dat is zeker aan te raden) dan kan je dit doen dmv.  de gratis app dLAN Cockpit van Devolo (voor Android en Apple. Verder is dit ook handig als je, net als wij, 2 routers in huis hebt want dan schakelt de Devolo dLan 500 WiFi heel gemakkelijk van het ene naar de andere adapter en hoef je niet elke keer in te loggen. Ook kan je, ideaal als je kinderen hebt, per adapter een ‘WiFi stoptijd’ opgeven, maw. de WiFi verbinding stopt automatisch na 60 0f 120 minuten (tijd kan je zelf bepalen).

Testman en ik zijn helemaal enthousiast want onze WiFi verbinding is zonder de Devolo dLAN 500 Wifi set een stuk trager dan met. Verder is de set ook een aanrader voor iedereen die een groot huis heeft en ook op de zolder (of achterin de tuin) een stabiele en snelle internetverbinding wil hebben. Wij zijn fan!

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com