You are here: Home » Gadget test » Polar Bluetooth hartslagmeter voor Android, slechte koop

Polar Bluetooth hartslagmeter voor Android, slechte koop

geschreven door Constance

Enige tijd geleden heeft Testman een speciale Bluetooth hartslagmeter gekocht van het bekende merk Polar. En het bijzondere aan dit type hartslagmeter is dat je hierbij je Android smartphone of iPhone (afhankelijk van het merk telefoon) gebruikt ipv. een horloge.

De Polar WearLink is geschikt voor een aantal Android telefoons, waaronder de eerste Samsung Galaxy die Testman en ik ooit hebben gekregen. Nu is deze Galaxy niet hip en trendy maar hij voldoet nog prima voor in de sportschool en op de mountainbike. De speciale Polar WearLink (voor Android) is aangeschaft (via Sunny Camp in Zeist) en in eerste instantie deed ie het prima. Testman kon precies zien wat zijn hartslag was en in combinatie met de Endomundo app, (de Polar WearLink is overigens te gebruiken met diverse merken apps) hoeveel calorieën er weg gespind waren en welke route er genomen was door het Zeisterbos. Testman fietste er lustig op los. So far so good.

Totdat eind vorig jaar de Polar WearLink kuren begon te vertonen, in ruststand gaf ie een hartslag van 180 of meer aan en tijdens de spinningles sloeg hij finaal op hol. Wij dachten, oh dat is de batterij (in de borstband) en hebben deze dan ook vervangen. Maar helaas, dit was niet de oplossing. Daarop heeft Testman contact gezocht met Polar Nederland en ook is sportwinkel Sunny Camp op de hoogte gesteld. Polar Nederland wilde dat Testman de borstband opstuurde en dat heeft hij gedaan. Polar vond het een vreemd verhaal en zij hadden als verklaring voor deze kuren dat er een contactje (?) los zat in de transponder.

Verder werd er nog expliciet gevraagd of Testman echt wel met de oude Galaxy S op de fiets stapte (want de Polar WearLink werkt alleen maar met hele oude Android toestellen, heel logisch toch?) en voor de zekerheid hebben wij de Galaxy S dan ook terug gezet in de fabrieksinstellingen (dus alle updates waren verwijderd). Dus Testman kreeg het pakje weer thuis en stapte weer vol goede moed op de fiets en dit eindigde weer teleurstellend want de borstband, in combinatie met alle apps die compatible zijn met de WearLink, gaf nog steeds een veel te hoge hartslag aan en tijdens de training werd regelmatig de Bluetooth verbinding verbroken of hij sloeg op hol, maw. Polar Wearlink werkte weer niet.

Testman zocht al eerder contact met de Polar klantenservice en zij snapten er niks van, bij de testen op kantoor deed ie het gewoon (ook zo’n dooddoener, als je klant zegt dat ie het niet doet, dan doet ie het dus niet). Dus hij moest niet zeuren en het was ‘helaas pindakaas’. Ook werd er nog getwijfeld of Testman wel echt de oude Galaxy had gebruikt, en niet stiekum toch de S3 of nog erger, de HTC One X, want voor nieuwe modellen is ie echt niet geschikt.  En dat is ook een heel groot nadeel want voor de iPhone 5 heeft Polar wel weer net een nieuwe hartslagsensor uitgebracht.

Hierop heeft sportwinkel Sunny Camp in Zeist actie ondernomen, zij hebben Testman zijn geld terug gegeven (maw. Polar Nederland vond dat er gewoon een goed produkt was geleverd en vond het niet nodig de zaak goed op te lossen). Sunny Camp hartelijk dank hiervoor en Polar Nederland, jullie hebben niet goed je best gedaan. Gevalletje slechte service, niet kopen dus. Daarnaast de nieuwe Android Smartphone gebruiker laten jullie behoorlijk in de steek want die kan geen gebruik maken van de Polar WearLink voor Android. Ofwel je koopt een moderne band, maar moet daar een oud model Android op aansluiten. Er rest Ladygadgets.blogo.nl niks anders dan het predikaat “Slechte Koop” uit te delen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com