You are here: Home » In & om het huis » Verbouwen in plaats van verhuizen

Verbouwen in plaats van verhuizen

geschreven door Constance
vouwwanden en rieten dak

Het einde van de economische crisis en de daarbij behorende wankele huizenmarkt is jammer genoeg nog niet in zicht. Het kan zijn dat je huis al weken, maanden of zelfs jaren te koop staat, zonder dat er ook maar één iemand is komen kijken. En wanneer er dan uiteindelijk toch potentiële kopers op de stoep staan moet er zo een radicaal bedrag van de prijs af, dat het zelfs het overwegen waard wordt om gewoon te blijven wonen waar je woont. En waarom ook niet? Je huidige woning voldoet waarschijnlijk aan de meeste van je wensen en aan nieuwe wensen kan vast wel tegemoet gekomen worden.

Ruimtegebrek
Één van de meest voorkomende redenen waarom mensen ervoor kiezen om te gaan verhuizen is ruimtegebrek door bijvoorbeeld het krijgen van kinderen, het hebben van een eigen bedrijf aan huis of een hobby die meer ruimte vergt. Maar in plaats van verhuizen kun je ook kiezen voor een opbouw of een aanbouw. En wanneer je deze aanbouw dan meteen combineert met mooie vouwwanden, heb je ook meteen het hele jaar door plezier van je tuin. Ideaal als (speel)kamer voor de kids of een kantoor aan huis. Thuiswerken wordt weliswaar nog leuk!
vouwwanden en rieten dak
Ontstane gebreken
Een andere veel voorkomende reden om te gaan verhuizen is het aantal gebreken wat de huidige woning vertoont. Je kunt er inderdaad voor kiezen om dan te verhuizen, maar het nadeel hiervan is, is dat je ook niet precies weet wanneer de woning gebreken gaat vertonen. Hier kom je pas achter als je er eenmaal gaat wonen. Bij je huidige woning weet je precies wat de gebreken zijn en dus ook wat er aangepast en/of verbouwd moet worden. Maar deze gebreken kun je ook als een voordeel zien. Wanneer je vaak last hebt van bijvoorbeeld lekkages in het dak kun je eindelijk dat mooie rieten dak aanschaffen, waarvan je al zo lang droomt. En met dit dak krijgt je woning ook meteen een hele andere uitstraling, alsof deze een metamorfose heeft ondergaan. Maar ook lekkages in een verouderde badkamer of keuken geven je meteen een mooie reden om deze eens te moderniseren.

Leeftijd
Wanneer de kinderen het ouderlijk nest verlaten en je zelf wat gebreken begint te vertonen, wordt er vaak voor gekozen om te verhuizen naar een appartementje of een patiowoning. Maar waarom zou je niet je eigen fijne woning wat aanpassen, zodat je hier lekker heel je leven kunt blijven wonen? Een slaapkamer en een badkamer op de begane grond en je kunt nog lekker lang genieten van je huidige woning.

Zoals je leest zitten er ook aan een verbouwing een heleboel voordelen ten opzichte van verhuizen. En niets is toch leuker dan je al zo mooie woning nog mooier te maken?

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com