You are here: Home » Accessoires » Gadget Test; Tivoli Audio hoofdtelefoon

Gadget Test; Tivoli Audio hoofdtelefoon

geschreven door Constance

Een tijd geleden hebben jullie kunnen lezen dat ik de Tivoli Audio PAL BT (Bluetooth) Radio heb getest. (Deze test kan je nalezen.) En afgelopen donderdag ben ik bij een presentatie geweest over Tivoli Audio en kennis gemaakt met de oprichter van Tivoli Audio, Tom DeVesto.

Binnenkort ga ik jullie meer informatie geven over de verschillende Tivoli Audio modellen maar ik heb kennis gemaakt met iets nieuws, nl. de Tivoli Radio Silenz headset.

De Tivoli Radio Silenz hoofdtelefoon is een zgn. Active Noise Canceling model. En deze headset heeft houten schelpen in plaats van de gebruikelijke plastic exemplaren. En samen met de 40mm grote drivers zorgen deze massief houten behuizingen voor een geweldig geluid met een opvallend lage eigen resonantie. En door het lage gewicht (0,07 kg) is de Radio Silenz heel prettig om te dragen. De gesloten, op het oor gedragen schelpen zijn eenvoudig weg te klappen, zodat de hoofdtelefoon makkelijk in het meegeleverde reisetui past.

De actieve noise cancelling onderdrukt tot wel 85% van de continue brom van de motoren en ander omgevingsgeluid in de trein, auto of vliegtuig. En met de Defeat-knop schakel je zowel de noise cancelling als de geluidsweergave tijdelijk uit en kan je een kort gesprek voeren zonder dat je de hoofdtelefoon hoeft af te zetten. (Natuurlijk kan je de Radio Silenz ook zonder noise cancelling gebruiken.)

In de verpakking zit, behalve de Radio Silenz headset, ook een AAA-batterij, reisetui, een vergulde haakse 3,5 mm stereoplug en een adapter voor in het vliegtuig. Er zijn 3 kleuren:
Walnut, Cherry en Black Ash.

Nu heb ik, volgens mij, hele moeilijke oorschelpen want in-ears blijven heel slecht zitten (ondanks de verschillende maten van oordopjes die mee geleverd worden) en vaak vind ik ‘grote’ headset zwaar op mijn hoofd en/of ze hebben ‘zweterige’ oorschelpen. Dus ik ben reuze benieuwd hoe de Tivoli Radio Silenz headset mij gaat bevallen.

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Gadget Test: Tivoli hoofdtelefoon - Ladygadgets 8 maart 2013 - 06:11

[…] week heb ik jullie al gemeld dat ik, tijdens het Tivoli persevent, de Tivoli Radio Silenz headset heb ontvangen en deze heb ik dan ook uitgebreid […]

Reageer
Gadget Test: Tivoli hoofdtelefoon - Ladygadgets 8 maart 2013 - 06:11

[…] week heb ik jullie al gemeld dat ik, tijdens het Tivoli persevent, de Tivoli Radio Silenz headset heb ontvangen en deze heb ik dan ook uitgebreid […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com