You are here: Home » Accessoires » Mio Cyclo fietscomputers krijgen update

Mio Cyclo fietscomputers krijgen update

geschreven door Constance
Kartell

In mei vorig jaar is Testman aan de slag gegaan met de Mio Cyclo 300 en er waren nogal wat puntjes die verbeterd konden worden. (Lees de test hier na.)

En Mio heeft niet stilgezeten sinds de introductie van de Mio Cyclo 300-serie in mei vorig jaar en zijn er een tal van verbeteringen doorgevoerd op basis van nieuwe technologische ontwikkelingen en feedback van consumenten.

En daardoor is de Mio Cyclo V2 software-update nu beschikbaar, via de desktop-applicatie van MioShare. Deze update is gratis en biedt onder andere nieuwe wegenkaarten van Open Street Maps (OSM), een update van de software en ROM-file.

Verder zijn er ongeveer 150 andere verbeteringen doorgevoerd, waaronder de personalisatie van Surprise Me-routes, uitgebreid inzicht in de hoogte- en moeilijkheidsgraad van routes, geavanceerde route-opties en een gebruiksvriendelijkere bediening.

Oorspronkelijk werkte de Surprise Me-functie in één richting, namelijk vanuit de startpositie. Met Mio Cyclo V2 is het ook mogelijk om een Surprise Me-route te creëren vanaf een startpositie naar een adres, POI of een andere locatie op de wegenkaart. Zo kan een dagelijkse fietsroute een Surprise Me-route worden, gewoon door het gewenste aantal kilometers in te stellen. En is er binnen de Surprise Me-functie inzicht op de moeilijkheidsgraad en hoogteverschillen per route, waarbij iedere voorgestelde route voorzien wordt van een grafiek met het hoogteprofiel.

De software-update maakt het ook mogelijk om routes verder te personaliseren. Werd in het verleden een route berekend op basis van het gekozen profiel, namelijk mountainbike, racefiets of stadsfiets. Maar vanaf nu kunnen voorkeuren per route gespecificeerd worden. Zo wordt het mogelijk om onverharde wegen niet te selecteren binnen het profiel voor de racefiets en hierdoor krijg je een optimale route die gebaseerd is op jouw persoonlijke voorkeuren. Ook voor de mountainbiker is de route-navigatie aanzienlijk verbeterd en worden op basis van de nieuwe wegenkaarten van OSM er tracks gecreëerd die geheel toegespitst zijn op de mountainbiker.

Het gebruiksgemak van de Cyclo 300-serie is flink verbeterd. Geschiedenis, routes, favorieten, adressen en POI’s zijn nu rechtstreeks op het toestel te bewerken of te verwijderen. Daarnaast is het niet meer nodig om verbinding te maken met MioShare om een route te starten, want alles is direct op het toestel te wijzigen.

Door de software-update krijg je nu ook betere navigatie instructies. Instructies worden eerder weergegeven op het scherm en ook de navigatie pijlen en afstanden zijn beter zichtbaar. Bovendien zijn de kaarten gedetailleerder en beter vormgegeven, wat eveneens zorgt voor verbeterde zichtbaarheid.

Behalve bovenstaande aanpassingen en verbeteringen kan je ook statistieken opvragen per dag, week, maand of jaar. Ook kan je je routes delen( Mio Cyclo 305), een route pauzeren, een hardloopprofiel selecteren en het scherm vergrendelen.

Voor meer informatie over Mio Cyclo 300-serie verwijzen wij u graag door naar de website: mio.com/cyclo

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com