You are here: Home » Accessoires » Kaarslicht, sfeermaker in het interieur

Kaarslicht, sfeermaker in het interieur

geschreven door Constance

Het gebruik van kaarslicht kent een lange geschiedenis en was belangrijk in het dagelijkse leven van velen. Als verlichting was het echter verre van ideaal. Een kaars vlammetje geeft maar weinig licht en is kwetsbaar voor invloeden van buitenaf als wind en tocht. Ook was de kwaliteit van de kaars lange tijd niet wat het nu is. Door de eeuwen heen hebben mensen zich echter beholpen en hebben ze tal van manieren en hulpmiddelen bedacht waarmee ze het kaarslicht toch optimaal konden benutten.

De kaars zoals wij die kennen, lijkt te zijn bedacht door de Etrusken. De Etrusken stonden bekend om de hoge kwaliteit van hun ambachtelijke producten.  Waarschijnlijk hebben de Etrusken deze kunst overgedragen aan de Romeinen. Deze waren erg enthousiast over het product en hebben het uiteindelijk over hun hele rijk verspreid; eerst onder de Grieken en later in het Nabije Oosten en West-Europa.

Tegenwoordig is de kaars niet weg te denken in ons interieur. Nu we in de donkere maanden van het jaar zijn branden we weer volop kaarsen. Ik merk zelf dat ik zowel overdag als s’avonds niet zonder kaarslicht kan. Kaarsen geven sfeer door het warme licht en het beweeglijke vlammetje.

Naast het uitdragen van sfeer kunnen bijvoorbeeld geurkaarsen de sfeer in de ruimte nog eens extra benadrukken.Goede kaarsen worden gemaakt van echte paraffine of bijenwas. Deze branden helemaal op. Grote dikke kaarsen kun je het beste de eerste keer een flink aantal uren laten branden.

Ik adviseer mijn klanten graag de kaarsen van Lifestyle94. Deze kaarsen branden uitstekend. De basiscollectie bestaat uit witte en grijze kaarsen in verschillende formaten. Naast de basiscollectie zijn er de wisselende seizoenskleuren.

Milou Visser, stylist van De InterieurTipgever Flevoland e/o

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com