You are here: Home » DIY (Do It Yourself) » Wie is de makelaar?

Wie is de makelaar?

geschreven door Constance
foto interieurfotograaf

Je wilt je huis gaan verkopen. Ga je dit dan zelf doen of schakel je een verkoopmakelaar in? Je kunt ook kiezen voor de gulden middenweg. Hierbij doe je een gedeelte zelf en laat je de lastige zaken over aan de verkoopmakelaar.

De eerste indruk

Zorg er in ieder geval voor dat de woning er tip top uitziet.  Je hebt maar één keer de gelegenheid om een eerste indruk bij de potentiële kopers achter te laten. In het artikel Tips voor het verkopen van je huis, worden een aantal handige tips gegeven om ervoor te zorgen dat die eerste indruk perfect is. Een verkoopmaker kan je bij deze voorbereiding ondersteunen, hij ziet natuurlijk voortdurend huizen en weet waar een koper naar kijkt.

De woning op de markt aanbieden

Nadat je de totale woning hebt doorlopen en het huis klaar hebt gemaakt voor de verkoop, zul je het huis onder de aandacht moeten brengen bij potentiële kopers. Je kunt ervoor kiezen om hiervoor een makelaar in te schakelen, maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen. Wanneer je de woning zelf op de markt zet is het belangrijk om je in de woning te verdiepen. Wat zijn de positieve aspecten en waarin onderscheidt jouw huis zich van andere huizen? Leg deze aspecten vast op foto’s, zodat je deze voor een eventuele woningbrochure of een verkooppagina in een krant of op internet kunt gebruiken.
foto interieurfotograafTip: huur een interieurfotograaf in.

Iedereen kan natuurlijk een foto maken, maar om die goede eerste indruk te krijgen, zou het zonde zijn als de foto’s het vele voorwerk teniet zouden doen.

Verras de koper

De potentiële koper komt de woning bezichtigen.  Je kunt dan een standaard rondleiding geven of laten geven, maar je kunt ook wat extra’s doen. Besteed bijvoorbeeld wat extra  aandacht aan de omgeving: wat zijn de voordelen van de locatie van de woning? Verwerk deze informatie tekstueel en visueel in de woningbrochure. Maak ook weer gebruik van foto’s van een hoge kwaliteit. Er zijn verschillende professionele fotografen die thuis zijn op het gebied van interieur en op het gebied van omgevingfotografie.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com