You are here: Home » Apple accessoires & gadgets » Gadget Test: GEAR4 slaapwekker, de Renew SleepClock

Gadget Test: GEAR4 slaapwekker, de Renew SleepClock

geschreven door Constance

Vorige maand heb ik de GEAR4 Renew Sleepclock thuis gekregen en deze heb ik, samen met Testman, nu 1 maand uitgeprobeerd.

Wat meet de Renew SleepClock precies? De sensor, aan de voorkant van het apparaat, ‘voelt’ hoe je ademhaling is en ook of je veel beweegt in je slaap. En de combinatie van deze factoren zorgt ervoor dat de wekker weet of je wakker bent of slaapt en als je slaapt of dat een diepe of een lichte slaap is. De Renew SleepClock werkt met een speciale iOS app en je moet je iPhone 5, iPad (4e generatie, iPod of iPad Mini in de houder bovenop het apparaat steken. (Als je gebruikt van een beschermingscase dan moet je deze wel verwijderen anders past je Apple apparaat niet.) Er wordt je, nadat je verbinding hebt gemaakt, gelijk gevraagd of de app wilt installeren. En de keren erna krijg je een automatische melding op je scherm waarin de vraag wordt gesteld of er verbinding met de app gemaakt mag worden en als je dit bevestigd wordt het apparaat met de Renew SleepClock verbonden.

Je kunt 2 verschillende tijden instellen, op 2 tabbladen, bijv. 1 vaste tijd voor doordeweeks en de 2e tijd voor in het weekend. Je kunt een vast tijdstip instellen maar je kunt ook voor een tijdspan van 30 minuten kiezen. Verder kan je kiezen uit verschillende wekgeluiden, dmv. de Sound2Sleep app, de FM-radio of je eigen muziek die op je Apple apparaat staat. En natuurlijk kan je de Renew SleepClock ook als een gewone radio gebruiken.

Voordat je de eerste keer gaat slapen vul je onder de tab User Profile jouw profiel in, met je leeftijd en geslacht. Verder kan je ook instellen of je jouw slaapgedrag wilt vergelijken met de norm en of je slaapscore wilt bijhouden.  En bij Journal kan je nog een aantal extra’s invullen dmv. steekwoorden; alcohol, warm, koud, stress, sporten, koffie. (Dit vergat ik wel vaak in te vullen.) En dan druk je op de Go to Sleep knop, en krijg je een scherm te zien waarop je kunt controleren of de Renew Sleepclock goed staat opgesteld.

Bij het wakker worden (dit kan dmv. verschillende geluiden die langzaam steeds harder worden) vraagt de app hoe je hebt geslapen (Perfect, good, bad) en zodra je dit aan hebt geklikt krijg je het overzicht van je slaappatroon van je nacht te zien.

Ik heb, als voorbeeld, vrijdag 16 november jl. genomen; ik heb in het totaal 7 uur en 43 minuten geslapen, waarvan 1 uur en 57 minuten in een diepe slaap (fase 3 & 4), het duurde 24 minuten voordat ik in slaap viel, ik ben 4 keer wakker geweest en mijn slaapscore was 97. Verder onthoudt de app, per week, maand en jaar, hoe je slaappatroon is geweest.

De eerste nacht dat ik de Renew SleepClock op mijn nachtkastje zette en aansloot, sliep ik nog op mijn oude matras en ik was dan ook niet verbaasd dat de uitslag over mijn slaapgedrag niet zo fantastisch was, ik had een slaapscore van slechts 55. De dag erna kregen Testman en ik een nieuw matras en na die nacht was mijn slaapscore 94! Na 2 weken is de GEAR4 Renew SleepClock naar Testman zijn nachtkastje verplaatst en Testman heeft, 1 nacht, een slaapscore van 114 gehaald.

Toch heb ik een kleine ‘bug’ in de app ontdekt, want vorige week heeft Noa, onze Noorse Boskat, bij mij op bed geslapen en daar heeft de Renew SleepClock op gereageerd want volgens de app ben ik die nacht 7 keer wakker geweest maar ik weet dat Noa diverse  malen van het bed afgesprongen is en ook weer terug is gekomen. Dus waarschijnlijk dacht de sensor dat ik wakker was terwijl dat niet het geval was.

Conclusie; Testman en ik zijn razend enthousiast want het geeft een heel goed beeld van je slaapgedrag en ook hoe lang je (diep) geslapen hebt en ook of je je, met meer of minder slaap, de hele dag goed (blijft) voelen. Het eerste wat Testman en ik doen, als we wakker worden, is vragen wat de slaapscore van die nacht was. Wat wel jammer is, is het feit dat je per slaapkamer maar 1 Renew SleepClock kan gebruiken, want anders gaan de apparaten met elkaar in conflict komen. En ook kunnen Android gebruikers de GEAR4 Renew SleepClock niet gebruiken want de aansluiting past alleen op de diverse Apple apparaten, maar misschien komt er in de toekomst wel een adapter + een Android app aan.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com