You are here: Home » Apple accessoires & gadgets » Je mobiel is geld waard

Je mobiel is geld waard

geschreven door Constance

Wist je dat in elke mobiele telefoon zilver, palladium, koper, tin èn goud verwerkt zit. En het goud van 200 mobieltjes is genoeg voor 1 trouwring!

Eergisteren was het de Dag van Duurzaamheid en het Nederlandse bedrijf TechReturn heeft de stichting Cloosing the Loop opgericht. TechReturn koopt gebruikt telefoons terug van de gebruikers (jij dus) en geeft ze een 2e leven in ontwikkelingslanden. En zo is de eerste partij van 65.000 ‘end-of-life’ telefoons retour gekomen.

De wereld produceert meer afval dan ooit en heeft tegelijkertijd meer grondstoffen nodig dan ooit. En daarom streeft TechReturns ernaar om 95% van de grondstoffen uit mobiele telefoons, pc’s en laptops terug te winnen op een veilige en efficiënte manier. Want de basismaterialen kunnen hersteld en hergebruikt worden.

Hoe werkt het? De snelste manier is om je oude mobiel in te leveren bij één van de verzamelpunten (Media Markt, Saturn en Optie 1-winkels) en daar krijg je gelijk je vergoeding. Een andere mogelijkheid is om online je artikelen aan te melden, daarna krijg je een gratis retourenvelop en je stuurt dan je producten op. Vervolgens wordt het geld op je rekening gestort.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com