You are here: Home » Gadget test » Gadget Test; Doro PhoneEasy 715

Gadget Test; Doro PhoneEasy 715

geschreven door Constance

De seniorentelefoon Doro PhoneEasy 715 is door mij getest maar aangezien ik mezelf nog niet ‘senior’ genoeg vond, heb ik de telefoon laten testen door een Senior van 65+ want dat is eigenlijk de doelgroep waar deze slider telefoon voor gemaakt is, een no-nonsense telefoon waarmee je kan bellen, sms-en en ook foto’s kan maken.

De slider telefoon werkt heel gemakkelijk, om een gesprek aan te nemen schuif je de telefoon omhoog en om te eindigen weer naar beneden. De PhoneEasy is een ‘gewone’ mobiele telefoon (dus geen internetmogelijkheid) maar heeft wel een lekker groot (2,4’inch) kleurenscherm en hierdoor kan je goed zien wie je belt en de tekst van een sms lezen. De camera op de telefoon (2.0 megapixels) is niet van een topkwaliteit maar is wel ideaal om een snelle foto van de kleinkinderen te maken en deze foto op je telefoon op te slaan. En ook voor de senioren die vaak met het OV reizen, is de FM-radio ideaal en er zit ook Bluetooth en GPRS op het toestel evenals 2 spelletjes; Tetris en Boxman. (Mijn Testsenior vond die onnodig maar wel grappig dat ze erop zaten.)

Verder is het geluid van de beltoon heel duidelijk en hard en hierdoor is ie perfect te horen, in een jaszak of onderin een tas. (Dat zouden alle telefoons moeten hebben want ik hoor mijn telefoon ook heel vaak niet, als ie in mijn tas zit.)

En speciaal voor iedereen die een leesbril heeft zijn de letters in grootte aan te passen en ook zijn de toetsen groter dan normaal. Je kunt favoriete nummers voorprogrammeren, net als de alarmtoets, de sms-sneltoets en ook kan je een signaal instellen dat je herinnert aan het feit dat een sms-je na 10 minuten nog niet gelezen is. En speciaal voor iedereen die bijv. elke dag medicijnen moet slikken is er een agendafunctie die dagelijks terugkerende zaken onthoudt.

De Testsenior vond het lekkere telefoon, die gemakkelijk te gebruiken was en een handig menu had dat voor zichzelf sprak. Alleen mist hij toch wel de mogelijkheid van internet op deze mobiele telefoon. Misschien iets voor een volgend model van Doro?

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com