You are here: Home » Digitale fotografie » Nieuwe Casio EXILIM camera

Nieuwe Casio EXILIM camera

geschreven door Constance
plastic fles kunst

In november as. komt Casio met alweer de 3e generatie EXILIM digitale camera en het vlaggenschipmodel is voorzien van allerlei nieuwe functies en andere snufjes waardoor je nog meer kunt halen uit de High-Speed Casio-technologie.

De Casio EXILIM EX-ZR1000 heeft een 24 mm groothoeklens en een 12,5x optische zoom en natuurlijk ook de snelle afdrukmogelijkheden van de andere High-Speed EXILIM camera’s . Verder heeft de EX-ZR1000 over een nieuwe gebruikersinterface (GUI) en de nieuwe functies zijn onder meer een instelring en een uitklapbaar lcd-scherm voor optimale bedieningsopties en perfecte foto’s.

Toen Casio in 2008 zijn EX-F1 uitbracht, was de snelheid van zestig opnamen per seconde ongeëvenaard. Deze camera creëerde een nieuwe markt voor de High-Speed EXILIM-technologie van Casio, die beweging kan vastleggen, die te snel is voor het menselijke oog. In 2010 combineerde Casio zijn supersnelle afdruk- en verwerkingstechnologie in de EXILIM Engine HS. Deze nieuwe engine werd geïntegreerd in de EX-ZR10, een ‘high-performance’-model dat alle gangbare, digitale compactcamera’s achter zich liet met zijn supersnelle afdrukreactie en ‘burst’-functie voor meerdere beelden snel achter elkaar.

Met de nieuwe EX-ZR1000 heeft Casio een digitale compactcamera ontwikkeld, die alle bijzondere momenten op een prachtige manier kan vastleggen. De EXILIM Engine HS is geheel vernieuwd en biedt een ‘TRIPLE ZERO’-oplossing die de tijd tussen twee opnamen elimineert, evenals onscherpte en camerabewegingen. Dit nieuwe product vertegenwoordigt de derde generatie van de High-Speed EXILIM-serie.

De EX-ZR1000 heeft een opstarttijd van 0,99 seconden, een supersnelle autofocus van 0,15 seconden en slechts 0,26 seconden tussen twee opnamen in. Leuke nieuwe snufjes zijn oa. een instelring die in- en uitzoomen met de linkerhand mogelijk maakt, grafische indicatoren, een gesynchroniseerde keuzeknop en een kantelbaar lcd-scherm zodat je uit verschillende hoeken kan fotograferen.

Andere nieuwigheden zijn de autofocus (AF) burst-fotografie die automatisch blijft scherpstellen op bewegende objecten, zelfs tijdens continu-opnamen. Samen met de All-In-Focus Macro-functie van Casio garandeert dit scherpe foto’s doordat de camera elk deel van het kader scherp houdt: van close-up tot en met achtergrond. Daarnaast beschikt de ER-ZR1000 over een High-Speed (HS) Night Shot. Deze functie voorkomt dat de camera trilt in donkere omgevingen, zelfs bij de maximale lichtgevoeligheid van ISO 25600.

Bij deze camera introduceert Casio een 10-jarig jubileum pakket. In de doos zit de EX-ZR1000, met een echte leren fototas en een schouderriem.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com