You are here: Home » Accessoires » Deens Design midden in de trend

Deens Design midden in de trend

geschreven door Constance

Deens Design is helemaal hot. Prachtige Deense design labels als Muuto, HAY, Normann Copenhagen, Lightyears, &Tradition, Ferm Living, Gubi en ByNord weten de Nederlandse consument te raken. De Deense design producten passen dan ook in de huidige woontrend Go Green en Puur Natuur. Materialen die het nu goed doen zijn hout, wol, metaal, steen en… papierpulp. Zo ontwikkelde &Tradition de prachtige Trash Me lamp van – inderdaad – papierpulp.

Natuurlijk hout

Het gebruik van hout zien we steeds vaker terugkomen in design meubels. Vooral Deese design labels hebben dat al jaren goed in de vingers. Hout staat voor puur, voor zuiver, voor ongesmukt. Labels als HAY Design en Muuto zijn hier sterk in. HAY ontwierp de prachtige serie About A Chair (AAC). Waarbij zowel hout als kunststof wordt toegepast. Muuto heeft de tafellamp herontdekt en maakte de lamp in de meest pure vorm. Gewoon van blank vurenhout. Draadje erdoor heen  en branden maar.

Back to nature trend en Deens Design

Design uit Denemarken beleeft momenteel goede tijden in Nederland. Deense design labels begrijpen de hedendaagse smaak van de Nederlandse consument bijzonder goed. De vormen zijn vaak eenvoudig en strak. De kleuren rustig en sober (wit, grijs, zwart en mat). En de materialen die gebruikt worden zijn van hout, wol, vilt, kurk en metaal. En tenslotte: Deens Design is vaak bijzonder betaalbaar! Zeker in deze tijden van economische crisis niet onbelangrijk. Waar de Italiaanse Design labels zich tegenwoordig een beetje uit de markt prijzen, weten Deense merken continu te verrassen met betaalbaar en modern design. Helemaal in de trend! Mijn persoonlijke favorieten? De Caravaggio lampen van Lightyears. Verkijgbaar in verschillende formaten. Vooral de matte kleuren zijn erg mooi. Daarnaast is de nieuwe Bell lamp van Normann Copenhagen werkelijk prachtig. Hij blinkt uit in eenvoud en heeft prachtige matte kleuren. Perfect voor in de keuken of boven de eettafel.

Gerelateerde artikelen

0 reactie

Gadget Test: Kobo Touch e-Book, deel 2 | | LadygadgetsLadygadgets 29 maart 2012 - 07:04

[…] Inmiddels heb ik de Kobo Touch eReader nu een aantal dagen getest en ik moet eerlijk zeggen, ik moest wennen. Doordat ik al een aantal jaren de Nook (van Barnes & Nobles) en de Sony eBook in mijn bezit ben merk je dat je toch op een bepaalde manier ‘navigeert’ en dat gaat vaak mbv. je intuïtie. (Lees mijn 1e artikel hier.) […]

Reageer
Gadget Test: Kobo Touch e-Book, deel 2 | | LadygadgetsLadygadgets 29 maart 2012 - 07:04

[…] Inmiddels heb ik de Kobo Touch eReader nu een aantal dagen getest en ik moet eerlijk zeggen, ik moest wennen. Doordat ik al een aantal jaren de Nook (van Barnes & Nobles) en de Sony eBook in mijn bezit ben merk je dat je toch op een bepaalde manier ‘navigeert’ en dat gaat vaak mbv. je intuïtie. (Lees mijn 1e artikel hier.) […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com