You are here: Home » Accessoires » Wat zit er in jouw (laptop)tas?

Wat zit er in jouw (laptop)tas?

geschreven door Constance

Ikzelf zeul altijd veel te veel spullen mee in mijn hand- of laptoptas en gelukkig ben ik niet de enige vrouw die dit doet. Sterker nog, tegenwoordig hebben heel veel dames, net als in de VS, 2 tassen bij zich; een kleine handtas en een grote laptoptas. Ik probeer het nog steeds met een tas te doen.

Natuurlijk vraag ik me weleens wat andere dames in hun tas hebben zitten. Je kunt op Google zoeken naar “what’s in your bag?” of “wat zit er in je tas?” en je krijgt een  lange lijst blogs, Facebookpagina’s en modesites op die deze ‘geheimen’ onthullen.

En ook heeft Wendy March (en haar etnografen van Intels Interaction and Experience Research Lab) een lijst gemaakt die typische jonge stedelingen (urbanite) in hun tas meezeulen.

De urbanite is trots op zijn of haar stad, heeft weinig tijd, is mediageletterd, cultureel volledig op de hoogte en heeft een volle tas. En natuurlijk zitten er in elke tas dingen die universeel zijn: portemonnee, sleutels, smartphone, etc. De Urbanite gaat niet meer op pad zonder haar mobiele apparaten. In sommige tassen zitten ook minder gewone voorwerpen, zoals een Stanleymes, tandenborstel, vreemd geld of desinfecterende handzeep.

Je kunt de inhoud van de diverse handtassen in categorieën verdelen;
De 1e categorie is lichaamsverzorging: tissues, lippenbalsem, (véél) handcrème, zonnebrandcrème, oogdruppels, make-up etc. Zonnebrillen zijn erg populair, zelfs in steden waar de zon nauwelijks schijnt.

Ook neemt de Urbanite ‘huiselijke’ dingen mee en deze zorgen ervoor dat je je lekker kunt terug trekken. Waren dat vroeger boeken en tijdschriften, nu zijn dat gadgets zoals eReaders, smartphones, laptops en tablets. Verder kan je ook dmv. je camera (in je smartphone) leuke momenten vastleggen en gelijk delen met al je vrienden.

En in de categorie professioneel heb je de werkgerelateerde boeken, dossiers, smartphones en laptops. Omdat deze zaken belangrijk zijn wordt deze zaken extra goed ‘bewaakt’.

Smartphones zitten in bijna iedere tas en hun aantal blijft toenemen. Vroeger was een telefoon om mee te bellen, tegenwoordig zijn e-mail en sociale media populair, maar een smartphone is ook je mp3-speler, radio, stadsplattegrond, internetbrowser, gameconsole, etc. etc. en daarom heeft de urbanite zijn of haar smartphone bijna altijd in de hand.

De volgende categorie is voor noodgevallen, onder het motto ‘je weet maar nooit’. Denk hierbij aan opladers, voedsel en pijnstillers. Onder de categorie onmisbaar vallen de dingen die iedereen bij zich heeft: je sleutelbos, je portemonnee (met ID-kaart, bankpasjes, kortingskaarten en soms ook nog een beetje contant geld) en wederom je mobiele telefoon.

Tenslotte is er nog de categorie troep; oude kassabonnetjes & visitekaartjes, verlopen reisdocumenten, oude visitekaartjes, verdwaalde pinda’s of rozijnen. Maw. eigenlijk alles wat in de vuilnisbak gestopt kan worden.

Nu ben je waarschijnlijk heel nieuwsgierig wat ik allemaal meeneem. Ik heb altijd 1 Smartphone (soms zelfs 2) bij me, een oplaadsnoer, extra oplader (op zonne-energie), mijn Tablet of Laptop (afhankelijk waar ik naar toe ga en hoe lang ik op reis ga) en ook de e-Reader ontbreekt niet. Verder altijd een lipgloss, handcrème, make-up tasje, portemonnee, aansteker en fruit.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com