You are here: Home » Gadget test » Gadget Test: Rowenta stille stofzuiger

Gadget Test: Rowenta stille stofzuiger

geschreven door Constance

Jullie weten dat ik met heel veel testartikelen aan de slag ben gegaan en behalve een strijkijzer, broodbakmachine en een spelcomputer, heb ik ook nog een stofzuiger gekregen, nl. de Rowenta Silence Force Extreme. De Rowenta Silence Force Extreme is de stilste stofzuiger die er momenteel is en dat heb ik inderdaad ondervonden.

De Silence Force heeft 3 zuigkracht standen (de bediening zit boven op het apparaat en is met je hand of je voet te bedienen); licht/middel/sterk, en die standen staan gelijk aan gordijnen/harde vloeren/vloerbedekking. Nu hebben wij geen vloerbedekking in huis dus stand sterk heb ik nauwelijks gebruikt (want die stand is zo krachtig dat de zuigmond aan mijn houten vloer vast zat) maar zelfs op die stand is de telefoon nog goed te horen. De meest gebruikte stand is de middelste (voor mij) maar ook op mijn houten vloer kon ik nog prima uit de voeten met de ‘gordijn’ stand. En dan is het geluid van de stofzuiger zo zacht, maar de zuigkracht nog prima, dat ik af en toe heel goed moest luisteren of ie nu wel of niet aanstond. Bij de middelste stand kon ik zelfs, tijdens het zuigen, naar de radio blijven luisteren.

In het midden zit de bediening voor de zuigkrachtstand

 

Nu heb ik natuurlijk de Noa-test gedaan (want onze Noorse boskat vindt stofzuigers doodeng) en ze holde niet weg vanwege het geluid (want er was geen geluid te horen) maar zij vond de slang en het apparaat zelf een beetje vreemd. Dus kon ik wel gewoon haar kussen zuigen zonder dat ze wakker werd van het geluid maar zij vindt het wel een raar ding. (Tja, het is en blijft een kat.)

De Rowenta Silence Force Extreme (RO5921) wordt geleverd met een aantal accessoires en 1 daarvan is echt helemaal geweldig, nl. de driehoekige parketborstel. Deze vorm is werkelijk perfect voor het stofzuigen van de hoeken van je kamer en hierdoor sla je nooit een plekje over. Ook Testman was razend enthousiast en vond het raar dat nog geen ander stofzuigermerk hier ooit aan gedacht had. En een ander handigheidje is dat het meubelzuigstukje ‘verstopt’ zit in het handvat waar je de slang aan vastmaakt, en hierdoor kan het niet meer zoekraken. Ook is het snoer extra lang (11 meter) en zelfs het verwisselen van de stofzak is heel gemakkelijk en absoluut geen ‘vies’ werkje. Meestal komt er een hoop stof en andere ellende vrij, maar het systeem is zo gemaakt dat je geen moeilijke capriolen hoeft uit te halen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pdFDpHLavyc[/youtube]

Er is ook een Silence Force Extreme stofzuiger zonder stofzak, de Cyclonic, maar deze maakt wel meer lawaai. Nu heb ik het ‘normale’ model gekregen, maar ook aan aan kleinere huizen  is gedacht, want daarvoor is er de Silence Force Extreme Compact.

Conclusie: de Rowenta Silence Force Extreme stofzuiger is niet alleen een hele stille stofzuiger, ook het zuigvermogen is perfect. Tevens gebruikt ‘mijn’ model ook nog eens 50% minder stroom. Het (oprolbare) snoer is lang, waardoor je niet elke keer een nieuw stopcontact hoeft te gebruiken en ook de, in de hoogte, verstelbare stang en handvat (met ingebouwd meubelzuigstuk) bewegen soepel mee en dat geldt ook voor het apparaat zelf. De speciale driehoekige parketmond is echt het ei van Columbus en je kunt tijdens het stofzuigen gewoon blijven telefoneren, radio luisteren of tv kijken want je hoort de stofzuiger niet. En momenteel kan je alle Silence Force Extreme modellen 2 maanden lang op proef gebruiken, en niet goed – geld terug.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com