You are here: Home » Gadget nieuws » Gadget Test: Philips Broodbakmachine, deel 1

Gadget Test: Philips Broodbakmachine, deel 1

geschreven door Constance

Afgelopen zondag hebben jullie kunnen lezen dat ‘eindelijk’ mijn broodbakkabouter (letterlijke woorden van Testman) ons huis is binnengekomen. Ik mag de Philips broodmachine (Viva Collection) gaan testen en dit is een apparaat wat al heel lang én hoog op mijn verlanglijstje stond.

 

Gisteren ben ik aan de slag gegaan met een pak Speltmeel van de Mariënweerdt en de machine. Het werkt reuze eenvoudig: je volgt de aanwijzingen van het pak broodmix (bloem, water en 2 eetlepels olie) en dit doe je allemaal in de mengkom/bakblik. Vervolgens kies je het soort brood (wit, bruin, glutenvrij etc.) uit het programma (speltmeel is volkoren) dus nr. 3. Daarna kies je het gewicht van het brood (500 gram, 750 gram of 1 kilo) en daarna de kleur van de korst. Ik heb een medium kleur korst gekozen en de inhoud van het pak meel is goed voor een brood van 500 gram.

Ik heb de machine overdag laten bakken, maar je kunt daarna ook kiezen voor het instellen van de timer en dit is ideaal als je ’s ochtends vroeg wilt genieten van een vers gebakken brood. Je doet ’s avonds alles in de mengkom/bakblik, stelt de machine in, timer aan en je wordt wakker met de geur van vers gebakken brood. (Tevens blijft het brood dan lekker warm dmv. de warmhoudstand.)

Zoals je op de foto’s kan zien doet de Philips broodmachine alles voor je; kneden, rijzen en bakken. Ik heb het lange programma gekozen (duurt ong. 3,5 uur) maar je kunt wit en brood ook sneller laten maken, dan is ie na 2 uur klaar. Ideaal als je haast hebt en toch een vers warm brood wilt eten.

Zoals ik al eerder meldde ben ik aan de slag gegaan met speltmeel en dit is nu niet het meest makkelijke én smakelijke meel om mee te beginnen. Speltbrood uit de supermarkt vinden wij, Testman en ik, niet te eten en voor speltbrood bij onze warme bakker betaal je een klein fortuin. Maar hij kwam gisteren perfect uit het bakblik, was echt een mooi hoog brood geworden, en de structuur van het brood was luchtig. (Want speltbrood kan nog al zwaar op de maag liggen doordat de structuur erg vast kan worden, denk aan het bekende blok op de maag.) Vanmorgen heeft Testman weer van het brood gegeten en nu was het al iets droger geworden dan gisteren, maar komt omdat je geen conserveringsmiddelen gebruikt. Dus gewoon gelijk het brood opeten of in de vriezer doen.

Natuurlijk blijft het niet bij 1 test, want ik ga deze week ook aan de slag met een koolhydraat-arme broodmix, ook niet het meest makkelijke meel om te bakken.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com