You are here: Home » Gadget nieuws » Gadget Test: Nintendo 3DS XL

Gadget Test: Nintendo 3DS XL

geschreven door Constance
Kartell Masters barkruk

Ik heb ook de allernieuwste Nintendo DS spelcomputer thuis gestuurd gekregen, de 3DS XL, inclusief het spel New Art Academy.

In de Nintendo 3DS XL staat op de achterkant een ‘waarschuwing’ en die houdt in dat er in de doos geen netvoeding zit. Je kunt deze los kopen of anders de netvoeding gebruiken die ook geschikt is voor de Nintendo 3DS, DSi of DSi XL. Nu had ik geen van deze 3 modellen thuis dus heb ik even moeten wachten voordat de netvoeding bij mij was afgeleverd. En ik moet eerlijk zeggen dat ik dat toch een beetje vreemd vind, je koopt een spelcomputer en als je pech hebt kan je dus nog niet gelijk beginnen met gamen en dit is jammer.

Wat valt je op als je de Nintendo 3DS XL uit de doos haalt? Hij is groot en zwaar en hierdoor niet echt geschikt voor kleine kinderhandjes, vind ik. Maar volwassenen kunnen de 3DS XL prima vasthouden zonder dat het vermoeiend wordt, wat bij de kleinere modellen vaak wel het geval is. Nadeel is wel dat je, als je in bezit bent van de kleinere DS modellen, de tasjes niet passen. Maar het grote voordeel is het formaat van de beide schermen, want deze zijn echt groot en zie je op het 3D scherm echt veel details en diepte.

Ik moest wel een beetje wennen aan het 3D effect, zeker als je de 3DS XL iets te ver bij je vandaan houdt, maar over het algemeen werkt 3D prima, al werd ik bij bepaalde bewegingen toch wel een beetje misselijk.

De stylus zit aan de rechterkant van het de DS 3XL en op een opgeladen batterij kan je, afhankelijk van het feit of je én WiFi, én 3D én geluid aan hebt, tussen de 4 en 5 uur spelen. En dan moet de DS 3XL weer aan de lader, die dus niet standaard wordt meegeleverd. Als de batterij op is, heb je dikke pech: er zit standaard geen oplader geleverd bij het systeem.
Verder wordt de 3DS XL standaard met WiFi aangeboden en ook zit er een 4GB kaart in, en kan je foto’s maken met de camera.

Conclusie; als je, net als ik, in bezit bent van een heel vooroorlogs, Nintendo model (of er nog geen een hebt) dan is de Nintendo DS 3XL echt een mooie spelcomputer. De 3DS XL kost euro 199,- (zonder oplader) en hij is er in grijs, rood en blauw.

De test van New Art Academy volgt later.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com