You are here: Home » Accessoires » Wat is een Ultrabook?

Wat is een Ultrabook?

geschreven door Constance

Je hebt de afgelopen tijd misschien de term ‘Ultrabook’ voorbij zien en horen komen. Afgelopen donderdag ben ik aanwezig geweest bij een presentatie van Intel en daar is mij duidelijk uitgelegd wat een Ultrabook is.

Een Ultrabook is de opvolger van de laptop/notebook en de combinatie tussen een tablet en pc. Wat als eerste opvalt aan een Ultrabook is de dikte, of eigenlijk het feit dat ie dun is. Want een Ultrabook moet om een Utrabook te zijn aan een paar voorwaarden voldoen; hij is mag niet dikker dan 2,0 cm. zijn maar gemiddeld is de dikte max. 1,8 cm. Verder mag een Ultrabook ook niet meer 1,4 kg. wegen.

Verder heeft een Ultrabook altijd een SSD (Solid State Drive) en dit is geen (draaiende) harde schijf maar een vaste schijf die geen of minder koeling nodig heeft en ook nog eens beter bestand is tegen schokken en stoten. En hierdoor kan je je Ultrabook gewoon aan laten staan als je hem in tas stopt. Tevens start een Ultrabook ook binnen 10 seconden op, mede ook weer door de SSD.

De gemiddelde batterijduur is minimaal 5 uur maar er zijn diverse Ultrabooks die wel 8 tot 10 uur meegaan.

Vorig jaar zijn de eerste Ultrabooks geïntroduceerd en intussen is er al een 2e generatie Ultrabooks beschikbaar; wereldwijd zijn er meer dan 110 modellen te koop, ze zijn goedkoper geworden doordat er nu ook zgn. instapmodellen (vanaf euro 699,00) beschikbaar zijn en er is meer keuze in de schermformaten (11,6 inch t/m 15,6 inch).

En in elk Ultrabook zitten 2 verplichte ‘beveiligingssystemen’; Intel Anti-Theft en Intel Identity Protection, dus is je identiteit beschermd. Door het Intel Smart Connect wordt je Ultrabook automatisch geupdate, en ook mail en nieuwe FB berichten binnengehaald.

In de toekomst (Windows 8) zijn er nog heel veel andere bijzondere dingen mogelijk met een Ultrabook, maar je kunt gebruik maken van gebaren (je handen) om te bladeren of om te gamen. En ook is er met spraakherkenning rekening gehouden. De modellen die er aan gaan komen bieden zelfs de mogelijkheid om draadloos je Smartphone op te laden als je deze naast je Ultrabook legt!

Momenteel kan je Ultrabooks kopen van oa. Samsung, Asus, Acer, Toshiba, HP, Fujitsu en Sony.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com