You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: Samsung Galaxy S3

Gadget Test: Samsung Galaxy S3

geschreven door Constance

Ik heb nu 2 weken de Samsung Galaxy S3 (i9300) in mijn bezit en ik heb uitgebreid de tijd genomen om het Samsung paradepaardje te testen. En ik ontkom er niet aan om de Samsung S3 te vergelijken met de HTC One X want de toestellen hebben een aantal overeenkomsten. (Ik heb een paar weken geleden de HTC One X ook getest en die test kan je hier nalezen.)

De Galaxy S3 heeft een 4,8 inch HD scherm, en dat is 0,1 inch groter dan het HD scherm van de HTC One X maar beiden hebben Gorilla Glass 2. De S3 heeft ook Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) net als de HTC One X.

De S3 is er in aantal versies: 16GB (deze heb ik gekregen), 32GB of 64GB en bij allemaal is er de mogelijkheid om dit geheugen verder uit te breiden dmv. een MicroSD kaart. Tevens krijg je een gratis 2-jarig Dropbox account van 50GB bij de Samsung cadeau, terwijl de One X er maar in 1 versie is, nl. met 32GB (niet uitbreidbaar) en een 2-jarig Dropbox account met 25GB. Beide Smartphones hebben een micro SIM wat inhoudt dat je of een nieuwe SIM kaart moet aanvragen bij je provider of je SIM kaart moet laten ‘knippen’.

Beide toestellen hebben sneller processors en dat merk je dan ook heel goed als je ‘switched’ tussen de verschillende apps en andere functies op het toestel. Ik heb weinig verschil in snelheid gemerkt bij beide toestellen, en kan dan ook niet exact zeggen welk toestel het snelste is.

De Galaxy S3 heeft 2 camera’s, een aan de voorkant (2.0 megapixels) en aan de achterkant zit de 8.0 megapixels camera. (De One X heeft aan de voorzijde 1.3 megapixels en aan de achterkant zit ook een 8.0 megapixels camera.) En met deze camera’s kunnen beiden toestellen full-HD video’s opnemen. Verder heeft de S3 (net als de One X) autofocus, een LED-flitser, continue shutterknop, gezichtsherkenning, lachdetentie en beeldstabilisatie.

De S3 en One X hebben beide nog een aantal dezelfde ‘features’: WiFi & WiFi-hotspot, WiFi-Direct, Bluetooth 4.0, DLNA, MHL,  push e-mail en videobellen in HD-kwaliteit.

Ik vind zelf de S3 is iets minder geschikt voor de muziekliefhebber want de One X heeft de mogelijkheid om Beats Audio te gebruiken waardoor je een beter geluidservaring krijgt, zeker met de Beats by Dr. Dre headset. (Deze moet je wel zelf aanschaffen.)

Op de allereerste Samsung Galaxy zat Swype (het veegprogramma waarmee je heel gemakkelijk woorden maakt) en ook dit programma is weer terug te vinden op de S3, maar de One X heeft een vergelijkbaar programma, nl. SlideIT.

Er zijn ook een aantal functies die exclusief op de S3 zitten;

  1. je kunt, dmv. SmartStay, je scherm aanlaten staan en dat is ideaal als je op internet aan het surfen bent of als je een e-book leest. Dmv. de camera van de voorkant wordt dit gesignaleerd en gaat dan niet automatisch in de standby stand.
  2. Verder kan je, als je een sms, mail of WhatsApp aan typen bent, gelijk een telefoontje plegen naar de desbetreffende persoon en dat doe je door de S3 naar je oor te brengen en dan belt de S3 gelijk die persoon. Dit is de Direct Call functie.
  3. Met de Smart Alert functie trilt de telefoon, als je deze oppakt, en dat gebeurt als je een bericht hebt gekregen of een gesprek hebt gemist.
  4. Je kunt ook tegen de S3 praten, dmv. S Voice, net als dat kan met Siri (iPhone). Helaas nog niet in het Nederlands, alleen in het Engels. Je stelt een vraag en dan zorgt S Voice ervoor dat je antwoord krijgt of dat de opdracht wordt uitgevoerd. (Bijv. ‘Bel Mr X’)
  5. En (ik hoop heel) binnenkort is ook Flipboard beschikbaar voor de Samsung Galaxy S3. Deze magazine app is momenteel alleen nog, exclusief, voor de iPad te downloaden maar daar komt dus verandering in.

Nu wil je misschien weten welk toestel mijn overall favoriet is, maar dat antwoord moet ik je helaas schuldig blijven. Ik kan nl. niet kiezen! Maar er zijn wel een aantal zaken die ik bij de een of bij ander beter vindt.

Zo vind ik dat de HTC One X er mooier en steviger uitziet en is ook iets dikker en ligt daardoor (zeker bij grotere handen) beter in de hand tijdens het bellen of tijdens het mailen en WhatsAppen. De Samsung S3 is wel iets lichter maar voelt een stuk gladder aan en dat kan ervoor zorgen dat ie uit je handen glijdt. Ik vind de Beats Audio muziekinstelling perfect, maar als je eigenlijk nooit naar muziek luistert hoef je hiervoor de One X niet aan te schaffen. Als je opslag (foto’s, muziek, video en bestanden) heel erg belangrijk vindt dan is de S3 eigenlijk de enige keuze want het interne geheugen is groter (afhankelijk van het model) en kan ook uitgebreid worden en je krijgt ook nog eens het dubbele aantal GB’s bij Dropbox, voor 2 jaar, gratis erbij. En de batterij van de Samsung S3 houdt het net even iets langer vol dan de HTC One X.

(Ik krijg regelmatig de vraag van lezers waarom ik altijd Android toestellen test en nooit een nieuwe iPhone (of iPad). Het antwoord op deze vraag is heel simpel: Apple stuurt mij nooit review modellen toe of nodigt mij uit voor perspresentaties. (De reden? Misschien omdat ik een vrouw ben, geen idee.) Maar daarom lees je nooit een test van een Apple product op ladygadgets.blogo.nl want ik krijg geen productinformatie van Apple en dat is essentieel voor een test of review.)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com