You are here: Home » Gadgets » Test: Philips Strijkplank

Test: Philips Strijkplank

geschreven door Constance

In maart jl. heb ik, tijdens een Philips presentatie, kennis gemaakt met de Philips strijkplank, de Philips Easy8. En op ladygadgets.blogo.nl kan je hierover meer lezen.

Zoals ik in dat artikel al aankondigde, zou ik de Philips Easy8 gaan testen. Aangezien ikzelf ook het Philips PerfectCare strijkijzer heb en deze strijkplank speciaal is ontwikkeld voor strijkijzer.

De Easy8 is vorige week het huis binnengekomen en hij mag nooit meer weg 😉 Nu denk je misschien, wat heeft deze strijkplank dat andere strijkplanken niet hebben. Dat zal ik hieronder uitleggen. Zoals de naam al zegt zijn er 8 ‘features’ die ervoor zorgen dat strijken een fluitje van een cent wordt:

  1. Door het unieke ShoulderWing-Systeem kan je heel gemakkelijk blouses en overhemden strijken. Je kunt de ShoulderWings inklappen als je ze niet nodig hebt, en zodra je de ‘lastige’ schouderpartij van een shirt moet strijken klap je deze uit.
  2. De strijkplankhoes heeft meerdere lagen waardoor je strijkijzer heel gemakkelijk en soepel over de kleding glijdt. De strijkplankhoes is gemaakt van 100% katoen en schuimrubber en vilt. Deze combinatie zorgt voor een comfortabel en glad strijkoppervlak.
  3. Tevens is de plank lekker groot waardoor je strijkgoed sneller klaar is en dat bespaart tijd. Dus ideaal bij lakens, dekbedovertrekken en tafellakens.
  4. Het snoer van je strijkbout kan je in de speciale houder doen waardoor het nooit in de weg zit. De snoerhouder houdt ook het snoer omhoog zodat dit het kledingstuk niet raakt terwijl je aan het strijken bent en hierdoor krijg je geen nieuwe kreukels in je net gestreken kledingstuk.
  5. Er zit ook een handig ophangrek aan de plank vast en hieraan kan je je gestreken kleding gelijk ophangen, waardoor het niet kreukelt.
  6. En ben je, net als ik, een tv-kijkende strijker? Daarvoor heeft Philips een handig bewaarmandje gemaakt (dat aan de zijkant hangt) en hierin kan je de afstandsbediening of je mobiele telefoon in opbergen.
  7. Zoals ik al eerder meldde, is de Easy8 speciaal ontwikkeld voor het Philips Stoomsysteem en daarom heeft de Easy8 een extra grote strijkijzermat waarop je strijkijzer stevig en stabiel staat. 
  8. En tenslotte heeft de Easy8 een kinder- en transportbeveiliging waardoor ie niet kan inklappen terwijl je de plank aan het verplaatsen of aan het strijken bent. Tevens kan ie ook niet openklappen als de plank is opgeborgen.

Strijken was nooit mijn hobby, maar dat is dankzij het Philips PerfectCare strijkijzer en de Philips Easy8 een fluitje van een cent geworden. Tegenwoordig ben ik zo snel klaar dat ik niet eens meer de hele uitzending van Dr. Phil of GTST kan afkijken en dat was in het verleden wel anders.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com