You are here: Home » In & om het huis » Lekker genieten in je eigen tuin

Lekker genieten in je eigen tuin

geschreven door Constance
loungeset wicker

Je hoeft in de zomer helemaal niet op vakantie te gaan om toch dat ontspannen gevoel  te krijgen, want dit kan ook gewoon in je eigen tuin. Het is wel belangrijk om deze dan zo in te richten dat jij er gelukkig van wordt. Creëer dus voldoende rust en ruimte en houdt rekening met de elementen die jij (en je eventuele medebewoners) zo belangrijk vinden.

Tips
Hoe dat een tuin, waar iemand optimaal in kan genieten, ingericht gaat worden, is natuurlijk persoonsafhankelijk. Maar ik wil jullie wel een aantal tips meegeven, die kunnen bijdragen aan een tuin om van en in te genieten.

  • Wissel tegels en hout af met wat natuurlijke elementen
    Het is een aanrader om het gebruik van tegels en hout af te wisselen met natuurlijke elementen en kleur. Bloemen en planten fleuren een tuin niet alleen op, maar laten deze ook lekker ruiken. Hierdoor behoudt je wat levendigheid in je tuin, terwijl je hiervoor absoluut geen groene vingers hoeft te hebben.
  • Loungenloungeset wicker
    Loungen staat centraal als we het tegenwoordig over ontspannen en relaxen hebben. Wissel je plastic tuinstoelen in voor een mooie loungeset of een paar comfortabele loungebanken. Met deze tuinmeubelen blijf je namelijk nog langer genieten van je tuin, door bijvoorbeeld lekker te lezen of gezellig na te borrelen. Voor de ultieme ontspanner is een hangmat ook een goede optie, maar hiervoor moet je dan wel genoeg ruimte hebben. Het is gezelliger om met zijn allen te genieten dan helemaal in je eentje toch?
  • Een BBQ of buitenkeuken
    Altijd gezellig om met het gezin of de hele familie of vriendengroep buiten te eten. Maar het is toch veel leuker om dan buiten te koken in plaats binnen in huis alles te moeten klaarmaken? Een buitenkeuken of een BBQ is hiervoor ideaal. Op deze manier kun je én het eten voorbereiden én gezellig meepraten en lachen met de rest.

Natuurlijk zijn er nog een heleboel andere dingen die je optimaal van je eigen tuin laten genieten, maar bovenstaande staan toch wel in mijn top vijf. Ik blijf deze zomer in ieder geval lekker thuis!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com