You are here: Home » DIY (Do It Yourself) » Lekker thuis sporten!

Lekker thuis sporten!

geschreven door Constance
roeiapparaat

Waarschijnlijk nemen elke week, met mij, vele anderen zich voor om nu écht (weer) te gaan beginnen met sporten. Het abonnement bij de sportschool wordt verlengd en vol goede moed gaan we er weer tegenaan. Maar zo gauw het weer een keer niet meewerkt of we een zware dag achter de rug hebben, laten we dit goede voornemen weer varen. Niet alleen zonde van het geld, maar ook van je conditie.

roeiapparaatDe ideale oplossing om toch te kunnen sporten en tegelijkertijd niet van huis weg te hoeven, is een persoonlijke sportruimte aan huis. Het voordeel hiervan is dat je deze ruimte helemaal naar je persoonlijke voorkeur kunt inrichten. Houd je van hardlopen? Dan schaf je een loopband aan. Vind je het leuk om te roeien? Dan koop je een roeitrainer etc. Naast cardio apparaten kun je natuurlijk ook kiezen voor materialen die je spieren verstevigen.

 

De juiste ruimte voor je personal gym

Het is wel aan te raden, als je een persoonlijke sportruimte wilt, dat je hiervoor de juiste kamer/ruimte kiest. Er moet voldoende ruimte zijn zodat je ook moeilijke en uitgebreide oefeningen kunt uitvoeren. De vloer moet goed zijn, zodat je te zware gewichten eventueel kunt laten vallen. Zorg ervoor dat de kamer regelmatig geventileerd kan worden en dat er goede verlichting is. En heel belangrijk natuurlijk: creëer een motiverende sfeer. Deze sfeer is heel persoonlijk, omdat iedereen op een andere manier gemotiveerd wordt.

Het nadeel van deze sportruimte thuis is dat het best prijzig kan zijn. Maar dat is sporten bij een sportschool, als je wel betaalt maar uiteindelijk niet gaat, ook!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com