You are here: Home » DIY (Do It Yourself) » Zelf oude meubelen opknappen

Zelf oude meubelen opknappen

geschreven door Constance

Nieuwe meubels kopen is altijd leuk, maar het is juist ook erg leuk om je eigen (oude) meubels in een nieuw jasje te steken. Niet alleen leuk om te doen, maar ook een stuk goedkoper dan alles nieuw kopen.

Houten meubels opknappen
Een antieke kast van oma gekregen of een oude houten stoel van de zolder gehaald? Volg onderstaand stappenplan voor het zelf opknappen van deze meubels:

  1. Verwijderen van oude lagen was, lak en/of verf;
  2. Schoonmaken van het hout;
  3. Zet de houten meubels in de was;
  4. Laat de meubels een nacht drogen en wrijf ze vervolgens schoon met een zachte doek;
  5. Zet het meubel in de olie of geef deze een nieuwe verf- of laklaag.

Leren meubels verven
Het is niet alleen mogelijk om je houten meubels zelf te verven en op te knappen, maar bijvoorbeeld ook je leren meubels, zoals bankstellen of krukjes, van een andere kleur te voorzien of te herstellen van slijtage en vlekken.

Heb je de inrichting van je huis veranderd en passen je leren banken er totaal niet meer bij qua kleur? Geen nood, want met leerverf is het mogelijk om simpel zelf leer te verven. Zo verf je zelf je bankstel in elke gewenste kleur. Maar ook als je huisdier je mooie leren banken beschadigd heeft of één van je kinderen iets op je meubels heeft gemorst, kan leerverf de oplossing bieden.

Handen uit de mouwen dus en ga lekker zelf aan de slag met je oude of beschadigde meubelen!

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com