You are here: Home » Columns » Mijn bezoek aan de Dutch Design Week

Mijn bezoek aan de Dutch Design Week

geschreven door Constance

Vrijdag 28 oktober 2011… bij de Witte Dame in Eindhoven om naar de Graduation Show te gaan kijken van de Design Academy.  Vind ik ieder jaar weer een hoogtepunt van de Dutch Design Week( DDW).

Ik heb hieronder een aantal highlights op interieur gebied die er voor mij uitspringen benoemd :

Oturakast, een ontwerp van Rianne Koens, cum laude afgestudeerd aan de Design Academy. Geïnspireerd door  de gastvrijheid van de Turkse mensen hier, die altijd plaats hebben voor onverwachte gasten. Daarentegen is in het typisch Hollandse interieur, geen plaats voor meerdere verrassings bezoekers. het is vaak vechten met de berperkte ruimte, daarom heeft zij een kast ontworpen die bestaat uit verschillende lades. Iedere lade heeft inklapbare poten, zodat ze makkelijk zijn om te toveren in stoeltjes voor onverwachte bezoekers. De lades zijn gemaakt van Tulip wood, nubik en suède.

Shades of Light , een ontwerp van Aoife Wuller, afgestudeerd aan de Design Academy. Deze ontwerpster heeft een nieuwe manier uitgevonden om licht en stoffen te combineren. Prachtig! Een nieuwe dimensie van gordijnen, roomdividers en screens.

Daarna ook nog naar het House of Talent geweest. Speciaal voor de DDW stelt Mischa Tydeman haar appartement open voor publiek. Samen met haar broer Nanning vormen zij een platvorm voor kunst en –design talent. Wederom heeft de woning een complete metamorfose ondergaan met het werk van een groot aantal designers. Dit jaar met een brede collectie van vernieuwende sieraden tot meubels van berkenschors, stoelen, lampen en servies, zelfs beddengoed en tapijt!

Alle objecten, zo alledaags als ze zijn, zijn onalledaags vormgegeven; prikkelend, eigenzinnig en vernieuwend. Hier is een huis vol talent en leven in design te zien.

Ook daar te zien het ontwerp; de Fruitschaal ‘128’van SEMdesign, die ook met 1 stuk fruit een genot is om naar te kijken!

Na deze lange dag vol inspiratie is het tijd voor een drankje op het zonovergoten terras van Usine, waar we nog even napraten over alles wat we gezien hebben en langzaamaan kunnen we ons hoofd weer leegmaken.

Joyce van Luik, stylist van de InterieurTipgever regio Brabant

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com