You are here: Home » Accessoires » Gadget Test: Nokia C7

Gadget Test: Nokia C7

geschreven door Constance

Vorige maand heb ik het al gemeld, ik ben aan de slag gegaan met de Nokia C7. (Het eerste artikel kan je hier nalezen.)

Het eerste wat me opviel was het uiterlijk van de Nokia C7, want de telefoon ziet er gewoon erg mooi uit (en niet mannelijk zoals bij de Nokia N8), ligt lekker in de hand en ook het scherm is perfect te bedienen, met en zonder lange nagels. (Natuurlijk ben ik ook bij deze test wederom aan de slag gegaan zonder de gebruiksaanwijzing gelezen te hebben want ik weet dat heel veel vrouwen (en mannen) hier een reuze hekel aan hebben. En een telefoon moet het eigenlijk gelijk doen zonder dat je eerst een boekwerk hebt doorgeworsteld.)

Het scherm is helder, en dat zie je ook terug als je bijv. door je foto’s bladert of als je video’s kijkt. De 8 megapixel camera is echt van een superkwaliteit en maakt geweldige foto’s en video’s. En de 2e camera is speciaal geschikt voor videobellen.

Net als de iPhone en Androids heeft ook Nokia zijn eigen app winkel, de OVI-store. Maar het aantal app’s is wel een stuk minder dan bij de 2 concullega’s.

Ik ben absoluut geen fan van Symbian daarom heb ik zelf de Opera browser geïnstalleerd (maar dat is iets persoonlijks). En als je online bent, is het soms wel lastig om te kunnen gaan bellen omdat deze 2 niet altijd samen gaan. Natuurlijk is ook de Nokia C7 ingericht voor Twitter en Facebook en dat gaat prima.

Wat ik wel een typisch Nokia ‘probleempje’ vind is dat je soms echt moet zoeken waar  je bestanden zijn opgeslagen, want de mappen zijn niet 1-2-3 terug te vinden. (Mijn oude Nokia E71 kon hier ook wat van.)

Een ander gemis is het Swype (van de makers van T9) dat wel beschikbaar is voor de Nokia C7 maar (nog) niet in het Nederlands. Want als je eenmaal gebruik maakt van Swype dan wil je eigenlijk niks anders meer. (Soms zit ik met de iPad van Testman te spelen en dan zit ik, onbewust, te Swypen, terwijl ik weet dat dat echt geen zin heeft.)

Je kunt 3 verschillende startschermen instellen en dat is echt handig: hierdoor kan je bijv. 1 scherm inrichten voor zakelijk gebruik en 2 schermen voor privé gebruik. De GPS ontvanger werkt prima en via de OVI winkel kan je je kaarten updaten.

Wat is de conclusie? Ik ben een stuk positiever over de Nokia C7 dan dat ik over de Nokia N8 was. De C7 belt prima, ziet er mooi, WiFi doet het perfect en ook de bediening is voor de echte Nokianista’s een fluitje van een cent. En over de camera ben ik echt razend enthousiast. Maw. de Nokia C7 is de smartphone voor iedereen die geen afscheid wil nemen van Nokia.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com