You are here: Home » Accessoires » Gadget test: LG wasmachine

Gadget test: LG wasmachine

geschreven door Constance

Gisteren is ie weer opgehaald, het testexemplaar van de LG wasmachine die ik een tijdje heb mogen gebruiken. Nadat ie nog snel een paar vakantiewasjes heeft kunnen draaien (afgelopen maandag en dinsdag) is ie nu op weg naar een volgend adres. (Wel sneu he, voor die wasmachine, nergens mag ie langer blijven dan ong. 3 weken.)

Mijn testmachine was de LG DD1411BWM en dit model kan 11 kilo was in 1 keer wegwassen en het is een ‘gewoon’ model wasmachine (dus niet zo’n onhandig groot, lomp exemplaar). Aangezien ikzelf ook een LG machine heb thuis staan ben ik gewend aan alle piepjes, toontjes, deuntjes en muziekjes die de LG maakt, maar als je dat irritant vindt kan alles worden uitgezet. (Ik vind het wel iets gezelligs hebben en zeker het muziekje dat je hoort als ie klaar met wassen is, zorgt ervoor dat ik altijd in de lach schiet.) Verder heeft ie een groot, overzichtelijk, scherm waarop je precies kunt zien welk programma je hebt gekozen, temperatuur en de tijdsduur.

Verder heeft mijn eigen wasmachine een stoomfunctie en dat is werkelijk ideaal als je veel blouses en overhemden moet wassen, want het scheelt heel wat strijken na afloop. Helaas heeft mijn testmachine deze mogelijkheid niet en dat vind ik wel een groot gemis.

Ik kan nu in mijn eigen model 8 kilo was kwijt en dat is als met zijn 2-en bent meer dan genoeg, maar als je een gezin met (kleine) kinderen hebt die veel kleding vies maken of actief sporten dan kan de 11 kilo wasinhoud helemaal perfect zijn. Het voordeel van de 11 kilo is dat je 2 dekbedovertrekken, 2 hoeslakens, 2 kussenslopen en 2 matrasbeschermers tegelijk kunt wassen, alleen past deze inhoud dan niet meer in mijn wasdroger. (Dat ‘probleem’ heb ik zowieso want mijn wasdroger kan maar 5 kilo aan, maar als je de wasmachine helemaal vol doet moet je 2x je droger laten draaien. Gelukkig heeft LG ook een wasdroger waar 9 kilo was inkan, dus dat wordt mijn volgende aanschaf.)

Natuurlijk kan je ook minder dan 11 kilo wassen, want de machine weegt, voordat het wasprogramma begint, de hoeveelheid aan was en daarop wordt het waterverbruik en het programma aangepast.

Verder heeft de testwasmachine een zgn. nachtstand en het voordeel daarvan is dat ie minder herrie maakt als je ’s nachts je wasmachine aan hebt staan, nadeel is wel dat ie dan niet op het volledige vermogen gaat centrifugeren (1.000 toeren ipv. de maximale 1.400 toeren). Voor de rest heeft de DD1411BWM dezelfde programma’s als mijn eigen LG F1480FDS wasmachine, dus dat was voor mij gesneden koek.

Conclusie: de LG DD1411BWM is een perfecte machine, zeker voor een gezin met kinderen (door de inhoud van de 11 kilo trommel) maar ik vind hem wat minder geschikt voor een 2-persoonshuishouden (daar zijn andere wasmachines voor). Verder ‘mis’ ik echt de stoomfunctie die mijn eigen LG wasmachine wel heeft, omdat ik deze altijd gebruik bij een was met blouses en overhemden en ook mijn dekbedovertrekken komen bijna kreukvrij uit de machine. En je moet er rekening mee houden dat met een volle lading je wasdroger 2 keer moet draaien want alle was past er niet in 1 keer in.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com