You are here: Home » Gadgets » Test: LG Stoomstofzuiger (Steam Kompressor)

Test: LG Stoomstofzuiger (Steam Kompressor)

geschreven door Constance

Half mei heb ik de LG Steam Kompressor (een stofzuiger die ook je vloer schoon ‘stoomt’) thuis gekregen voor een uitgebreide test.

lg stoom

Ik was van te voren razend enthousiast (Testman was een beetje sceptisch) en nu, na een testperiode van bijna 4 weken, heb ik gisteren voor het laatst (de stofzuiger gaat binnenkort terug naar LG), met de LG Steam Kompressor de hele 1e verdieping, incl. de badkamer, gezogen en gestoomd. En ik ben nog steeds erg blij omdat het stoomzuigen zo lekker snel gaat (ideaal voor iedereen met weinig tijd) en je vloer is gelijk hygiënisch schoon. (Ideaal als je huisdieren of kruipende kleine kinderen hebt.) En zeker voor de badkamer en toilet is het een fris idee want door de stoom wordt alle viezigheid ‘opgelost’ en krijgen bacteriën minder kans. Ik heb wel gemerkt dat de ene vloer veel makkelijker schoonstoomt dan andere. De vloer in mijn woonkamer (natuursteen) gaat makkelijker dan de vinylvloeren op de slaapkamers en kantoor maar de tegelvloeren in de gang, toiletten en badkamers gaan super makkelijk. (Ik heb geen test kunnen doen op een houten vloer, maar je kunt de LG Steam Kompressor hier wel voor gebruiken.)

Alles wat je opzuigt wordt opgevangen in een speciale bak (zonder stofzuigerzak) en de kompressor perst al het stof en haren tot kleine ‘blokjes’ waardoor je veel meer stof kwijt kunt dan in een ‘gewone’ stofzuiger. En het legen van de bak is daardoor ook veel gemakkelijker want je krijgt niet zo’n stofdamp zodra je bak geopend hebt. Op de stofzuigerstang zit de aan- & uitknop (dus je hoeft niet te bukken) en als je stekker in het stopcontact steekt hoor je (net als bij mijn LG Stoomwasmachine) een gezellig muziekje. Ook zitten er heel veel andere mond- & hulpstukken bij, zoals het matrasmondstuk (en deze werkt zonder stoom) dus kan je ook je matras goed schoonzuigen.

Ik heb zelf een Miele Cat & Dog stofzuiger, en deze is nog niet aan vervanging toe helaas, maar zodra ie het begeeft ga ik gelijk naar de winkel om deze stoomstofzuiger te kopen. Zeker omdat onze katten regelmatig muizen mee naar binnen nemen, en dan blijven er toch wel wat ingewanden en bloedresten achter en deze vlekken zijn in een wip weg gestoomd en je vloer is weer hygiënisch schoon en fris. En ja, ook Testman, is om!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FHG7vTWDQ2E[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com