You are here: Home » Architectuur » Architectuur en Design in Rotterdam

Architectuur en Design in Rotterdam

geschreven door Constance

kubuswoning-activiteit-rotterdam-1(p_activity,6754)(c_0)

Kort geleden heb ik de Architectuur en design route gelopen in Rotterdam. Een echte aanrader voor iedereen die houdt van wandelen, winkelen, koffiedrinken en natuurlijk architectuur.

Bij de VVV op de Coolsingel in Rotterdam kun je een audio apparaat huren met daarbij verschillende route beschrijvingen die je alle interessante hotspots van de stad laat ontdekken.

Al wandelend luister je naar de uitleg van gebouwen. Wist je dat de Bijenkorf niet alleen van binnen maar ook van buiten heel bijzonder is? Het is een ontwerp van architect Marcel Breuer die zijn opleiding aan het fameuze Bauhaus had gevolgd.

Je loopt o.a. langs de Euromast. Vanaf dit gebouw had de bezoeker van de Floriade een mooi uitzicht over het herbouwde stadscentrum en de havens.

De Jordanees, Piet Blom, is de ontwerper van de Kubuswoningen op de Blaak. Er is zelfs een kijkkubus volledig ingericht als modelwoning. Zeker de moeite waard om te zien. Leuk om te weten voor huizen zoekende, er staat een kubuswoning te koop!

kubus interieur

De liefhebber van Trendy winkeltjes loopt ook nog even over de Meent en door de Pannekoekstraat. Designwinkel Depot heeft design klassiekers en eigen ontwerpen. Depot Rotterdam bestaat 10 jaar en dat vieren ze met veel design en design cadeaus.  Als je een actie product aanschaft krijg je een extra design cadeau gratis.De actie loopt tot en met 28 november 2009.

 Lizette Zeef, InterieurTipgever Den Haag en Rotterdam

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com