You are here: Home » Architectuur » Duurzame architectuur

Duurzame architectuur

geschreven door testman

“De afbreektijd van een plastic boodschappentas is 10 jaar en per dag verbruiken we ruim 120liter water per persoon”

Feitjes als deze motiveren ons om in onze ontwerpen praktisch bezig te zijn met duurzaamheid. We proberen het duurzame karakter op verschillende manieren in onze ontwerpen terug te laten komen en hebben onze architectonische filosofie hierop gebaseerd.

Onze filosofie ‘future and tradition become present’ komt in de ontwerpen naar voren door een combinatie van futuristische ontwerpen en natuurlijke materialen. Hier ligt ook onze link met de natuur. We willen de natuur betrekken bij architectuur om zo een duurzaam effect te creeren.

Iedereen kan zijn steentje bijdragen op het gebied van duurzaamheid, bijvoorbeeld door het gebruik van hout. Hout is een milieuvriendelijke grondstof aangezien het herbruikbaar is en weinig energie kost. Het is wel belangrijk dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt. Ook qua interieur zijn er veel mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid, denk hierbij aan waterbesparende kranen en duurzame meubels.

Meer informatie over hout en andere milieu-weetjes vind je op de website milieucentraal.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com