You are here: Home » In & om het huis » Spelen met (MDF) panelen

Spelen met (MDF) panelen

geschreven door Constance

Met enige regelmaat loop ik tegen de vraag aan hoe een kleur of sfeer (tijdelijk) eenvoudig te veranderen. 
Veel mensen willen niet direct hele wanden van een andere kleur of behang voorzien. Enerzijds omdat ze het ingrijpend  vinden en slechts accenten willen aanbrengen of geen behang op de gestucte muren wensen. Anderzijds omdat ze met enige regelmaat willen veranderen.

Vaak adviseer ik dan aan de slag te gaan met panelen. Houten panelen kun je eenvoudig voorzien van een leuke kleur, een trendy behang of ga creatief aan de slag  met verf of spuitbussen en maak een schilderij of grafiti op de panelen.
Je kunt kiezen voor één groot paneel, bijvoorbeeld achter een bank of bed of vrijstaand in een grote ruimte, of voor een paar smalle panelen die repeterend geplaatst worden.

Let wel dat de panelen een ruim formaat moeten hebben. Bijvoorbeeld de breedte van het bed waarachter het paneel geplaatst wordt en een royale hoogte, bijvoorbeeld de hoogte van de deuren in de ruimte (of plafondhoogte). Als u voor meerdere panelen kiest, hou dan een breedte van minimaal 80-85 cm aan.

Een effen paneel geeft rust en afhankelijk van de kleurstelling/bekleding een sjieke, strakke of trendy uitstraling. Maar in bijvoorbeeld kinderkamers is het heel leuk om 3 smallere panelen te plaatsen met een leuk behang of zelfs 3 verschillende behangetjes in eenzelfde kleur/serie.

Een eenvoudige en niet kostbare metamorfose is het resultaat. En mocht u na enige tijd een andere kleur of behang willen; geen probleem!

Helma van Hoof InterieurTipgever Eindhoven en omgeving

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com